een van de uitklapbare papieren kerststallen ca 1900
een van de uitklapbare papieren kerststallen ca 1900 Foto: Nelke Schalken

Expositie honderd
kerststallen van papier

WOUW - In grafisch museum In den groenen Zonck te Wouw vindt de expositie "De Kerststal van papier" plaats. Dit is een expositie van meer dan 100 kerststallen van papier (diorama’s en pop-ups) van 1775 tot heden.


Daarbij kan men ook kennismaken met het ontstaan en de geschiedenis van de kerststal en de gebruiken bij het kerstfeest, alsook met de kerststal-kunde als vakgebied en de bijbehorende literatuur. Tegelijk worden op de antieke persen van het museum historische kerstafbeeldingen afgedrukt en van toelichting voorzien.


Museumtuin

Ook de museumtuin is tijdens de expositiedagen opengesteld, met daarin een oude kerststal. Tijdens de expositie kunnen kinderen een nieuwjaarswens zelf tekstzetten m.b.v. antieke houten letters op een oude drukpers en afdrukken. Verder ook andere activiteiten voor kinderen, enkel verband houdend met de wezenlijke betekenis van Kerstmis. In het museum coronaprotocol.

Vooraf aanmelden wordt aanbevolen. Roosendaalsestraat 43, Wouw. Zaterdag 19 en zondag 20 december, woensdag 23, zaterdag 26 en zondag 27 en donderdag 31 december telkens van 13.00-17.00 uur. Zie ook de website: www.grafischmuseumindengroenenzonck.nl[n]