De partners van het kerstontbijt op JTC.
De partners van het kerstontbijt op JTC. Foto:

Toch nog een mooi en gezond kerstgevoel op JTC

ROOSENDAAL - Het Jan Tinbergen College, het Hooihuis en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) slaan de handen ineen. Ondanks alle maatregelen wil het bestuur van het JTC de leerlingen en leerkrachten een hart onder de riem steken in de vorm van een kerstontbijt voor maar liefst 1700 personen. Dit zal op vrijdag 18 december plaatsvinden.


Er zijn weinig leuke activiteiten meer over voor de leerlingen. Ook het jaarlijkse galabal zullen ze gaan missen dit jaar. “De leerlingen zijn toe aan wat positieve afwisseling” geeft conrector Mayke Eckhart aan. “We willen ze dit niet ontnemen, dus om dit verantwoord te kunnen doen hebben we het Hooihuis gevraagd dit op te pakken. Hiermee ondersteunen we de Roosendaalse ondernemer en kunnen we een mooi initiatief wegzetten”.


Uitdagende opdracht
Eigenaar van het Hooihuis, Koen Bakker, geeft aan het een leuke uitdagende opdracht te vinden. Zijn chef kok is nu al bezig met de voorbereidingen. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat het ontbijt lekker, maar vooral verantwoord moet zijn. Zeker in deze tijd willen ze hierin het goede voorbeeld geven en daarin komt JOGG om de hoek kijken. Voor JOGG regisseur Meike van Wezel is het een mooie eerste stap om in gesprek te gaan over een gezondere schoolomgeving. Het kerstontbijt zal op locatie wel anders georganiseerd moeten worden. Er zal bijvoorbeeld per klas gegeten worden om zo min mogelijk beweging binnen de school te hebben. Mooi dat Roosendaalse ondernemers en organisaties elkaar hierin weten te vinden.[n]