Afbeelding
Foto: Marco Reeuwijk

Kleine wijzigingen in dienstregeling bussen

ROOSENDAAL - Arriva heeft de nieuwe dienstregeling bekendgemaakt voor het busvervoer in West-Brabant. Hierbij speelt Arriva in op de gewijzigde reizigersaantallen en gewijzigde reispatronen samenhangend met de maatregelen geldend rondom het coronavirus.


“Er zijn minder reizigers in het openbaar vervoer en ook?reispatronen?zijn de afgelopen periode duidelijk gewijzigd.?Zo werken meer mensen thuis, wordt onderwijs meer op afstand gegeven en zijn scholen hun lestijden meer gaan spreiden”, meldt Arriva. “Wij houden in de?uitvoering van de?nieuwe dienstregeling rekening met de gewijzigde reizigersaantallen.”


Frequentieaanpassingen

In de hele regio zijn er voor een aantal buslijnen frequentieaanpassingen. De dienstregeling in Roosendaal blijft voor een groot deel ongewijzigd. Er is echter wel één kleine wijziging. Lijn 111 (Bergen op Zoom – Roosendaal) verandert qua frequentie van twee keer naar één keer per uur. De korte ritten tussen Steenbergen-Roosendaal en Dinteloord, Samenwerking – Roosendaal vervallen. In de ochtendspits blijft één extra rit rijden tussen Steenbergen en Roosendaal.


Ingekort

Lijn 103 die op zaterdag van Roosendaal naar Willemstad rijdt, wordt ingekort tot het traject Roosendaal Station – Oud Gastel. Hiermee vervalt de verbinding Roosendaal Station – Roosendaal Westrand en Oud-Gastel - Willemstad. Reizigers van/naar Westrand kunnen reizen met lijn 112 naar de halte Rubenslaan. Reizigers van/naar Willemstad kunnen gebruik maken van Bravoflex Moerdijk.


Later in januari

De buurtbussen starten hun dienstregeling nog niet direct op 3 januari.Die opstart volgt later in januari. Voor het Bravoflex concept geldt dat deze dienstregeling in Roosendaal stopt, in Moerdijk in gewijzigde vorm doorgaat en in Bergen op Zoom in stand blijft zoals afgelopen jaar.


Informatie

Op www.arriva.nl/brabant vinden reizigers meer informatie over de actuele vertrektijden en de nieuwe reismogelijkheden.[n]