Archieffoto
Archieffoto

Vuurwerk afgestoken in Norbertus Gertrudis Mavo

ROOSENDAAL - De leerlingen van de Norbertus Gertrudis Mavo werden donderdagmiddag opgeschrikt door een harde knal. Eén of meerdere leerlingen hebben vuurwerk afgestoken in de gang naast de aula. Een anonieme beller sprak van een ‘vuurwerkbom’, maar dat wil directeur Harry Meijers ontkrachten. “Vuurwerk klinkt altijd harder als het binnen wordt afgestoken.”


Toch wil de directeur het incident niet kleiner maken dan het is. “Dit is niet acceptabel. Twee leerlingen zijn heel erg geschrokken en ze hadden na afloop ook een piep in de oren”, vertelt de directeur. “Eén van hen heeft aan het einde van de middag kenbaar gemaakt dat de piep al weg trok.” De ouders van de leerlingen zijn gebeld om hen op te komen halen. “Dit is natuurlijk heel vervelend.”

Meteen na het incident is de school op zoek gegaan naar de dader. “We zijn er druk mee bezig. We hebben filmpjes van leerlingen bekeken, maar daar is de dader niet op te zien.” Na de knal zijn ook alle kluisjes gecontroleerd en tassen van een beperkt aantal klassen zijn gecontroleerd. “Daarbij hebben we niets aangetroffen. De leerlingen zijn daar veel te slim voor. Ze weten dat ze de komende tijd niets in de kluisjes moeten verstoppen en ze weten waar de camera’s hangen.” Toch heeft Harry Meijers goede hoop om de dader te vinden. Naast de leerlingen die enorm geschrokken zijn, is er volgens Meijers verder geen materiële schade aan het gebouw. "De gang naast de aula bestaat voor een groot deel uit glas. Als het echt een vuurwerkbom was geweest, dan waren er ruiten geklapt. Maar er is helemaal geen schade aan het pand, dus wat dat betreft viel het mee.”[n]