Jaarlang cameratoezicht op Rembrandtgalerij

ROOSENDAAL - In en rondom de Rembrandtgalerij komt een jaar lang cameratoezicht om de veiligheid en leefbaarheid in het gebied terug te brengen. Dat besluit heeft burgemeester Han van Midden genomen. “Ik luister goed naar de bewoners en ondernemers in en rondom de Rembrandtgalerij. In het belang van hun veiligheidsgevoel stel ik daarom cameratoezicht in”, aldus de burgemeester.

Volgens de burgemeester is het al langer bekend dat er in de omgeving van de Rembrandtgalerij hardnekkige overlast, criminaliteit en geweldsexcessen worden ervaren van personen, vaak in relatie tot het gebruik van alcohol.

Daarmee is de Rembrandtgalerij een aandachtslocatie van de politie en gemeentelijke BOA’s, die dagelijks surveilleren en handhavend optreden. Samen met verschillende partners wordt al jaren gewerkt aan een aanpak voor het gebied.


Veiligheidsgevoel onder druk

“Ondanks deze intensieve focus, gedurende langere tijd, staat het veiligheidsgevoel van bewoners en ondernemers onder druk. Vandaar dat er tijdelijk cameratoezicht wordt ingesteld. Deze periode duurt een jaar, waarbij de politie is belast met het toezicht op het gebruik van de camera’s. De camerabeelden worden maximaal 4 weken bewaard en worden teruggekeken als de situatie daarom vraagt.”

De burgemeester benadrukt dat het gaat om een tijdelijke maatregel.

“Vanzelfsprekend kijk ik samen met mijn collega, wethouder Inge Raaijmakers naar blijvende oplossingen voor de Rembrandtgalerij.”[n]