Vrijwilligersacademie Roosendaal: Leer van Elkaar!

ROOSENDAAL - Hoe ga je als coördinator op een goede manier in gesprek met vrijwilligers die fysiek of digitaal achter de voordeur komen bij ouderen en daar het gevoel krijgen dat er iets niet in orde is? Ze vermoeden bijvoorbeeld dat er beginnende dementie is, verwaarlozing of zelfs huiselijk geweld.


Wat doe je om ervaringen, emoties en morele dilemma’s bij vrijwilligers over deze niet-pluis situaties veilig bespreekbaar en hanteerbaar te maken? En zo hun zorgen en belasting te verminderen en ze gemotiveerd te houden.

Met deze vragen gaan we aan de slag in de training ‘Het goede gesprek’. In twee bijeenkomsten leer je gesprekken te voeren met vrijwilligers over niet-pluis situaties en grensoverschrijdingen.
In de training nemen we zoveel mogelijk de praktijk van de deelnemers als uitgangspunt.

De training wordt gegeven door ervaren trainers die verbonden zijn aan het programma Samen Ouder Worden.

Voor wie: Betaalde en onbetaalde coördinatoren vrijwilligerswerk en informele zorg
Wanneer: 22 januari en 12 februari 2021, van 9 tot 12 uur.

De Vrijwilligersacademie Roosendaal, Leer van Elkaar, wil bijdragen aan de kwaliteit van het mooie werk dat vrijwilligers doen. Gratis trainingen, cursussen, themabijeenkomsten: vergroot je kennis, laat je inspireren en maak je vrijwilligerswerk nog leuker!

Aanmelden: www.roosendaalvoorelkaar.nl/cursusaanbod
Roosendaal voor Elkaar, Dokter Brabersstraat 12, tel: 0165-440244 (bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur), e-mail: info@roosendaalvoorelkaar.nl.[n]