voorbereiding bezorging kerstpakketten
voorbereiding bezorging kerstpakketten Foto: F Buuron

Zonnebloem verrast haar gasten op een kerstpakket

ROOSENDAAL - De Zonnebloem is een stichting die zich inzet voor alle mensen die door hun lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te komen. Zeker in deze moeilijke coronatijd.


Onze vrijwilligers zijn altijd actief om voor onze gasten sociale en recreatieve activiteiten te organiseren.


50 jarig bestaan

Nu de wereld vanwege corona tot stilstand is gekomen, zijn alle geplande activiteiten van dit jaar al komen te vervallen. Dit was extra vervelend, omdat deze afdeling dit jaar haar 50-jarig bestaan zou vieren en daarom voornemens was om alle activiteiten dit jaar wat meer cachet te geven dan andere jaren.


Kerstviering

Ook de grootste happening van het jaar, de kerstviering, gaat dit jaar niet door. Deze kerstviering was ieder jaar een gezellig samenzijn van veel gasten, die bij de afdeling Centrum/West altijd begon met een heilige mis, gevolgd door een kerstdiner waarna er een loterij volgde met als prijzen diverse kerststukjes die vervaardigd waren door onze vrijwilligsters.


Kerstpakket

De afdeling Centrum/West laat zich echter niet uit het veld slaan. Nu de gasten niet naar hen kunnen komen, gaan de vrijwilligers van de afdeling naar de gasten. En ze komen niet met lege handen. Ze hebben voor iedere gast een leuk kerstpakket met daarin voor elk wat wils.


Activiteiten

Ondanks de nog onzekere toekomst gaat de afdeling Centrum/West ervan uit dat het komende jaar een beter jaar zal worden dan het afgelopen jaar en dat er in 2021 weer wel activiteiten georganiseerd kunnen worden.[n]