Dans bij Natuurpoort Wouwse Plantage.
Dans bij Natuurpoort Wouwse Plantage. Foto: Vincent vd Vlerk

Stichting Roosendaal Danst! kijkt terug op 2020

ROOSENDAAL - Nu het jaar 2020 ten einde loopt, kijken we terug op wat in vele opzichten een heel bijzonder jaar was. Door het coronavirus konden noodgedwongen door onze Stichting diverse georganiseerde activiteiten helaas niet doorgaan. Dans kan prachtig verbindend zijn, hetgeen juist in dit vreemde jaar zo welkom was.


We hebben als Stichting Roosendaal Danst! alle mogelijkheden opgezocht om ons te laten zien en samen met de bezoekers even alles om ons heen te doen vergeten.
Wat te denken van de prachtige dansacts in de bossen, startend bij de Natuurpoort van de Wouwse Plantage. Niet te vergeten de voorstellingen van 'Voor en achter de huisdeur' met publiek dat volledig opging in de dansacts.
Een weekend lang was theater de Kring het middelpunt van dans tijdens het jaarlijks Festival Roosendaal Danst! in het laatste weekend van september.
Wat een feest met al die deelnemers van heel jong tot op indrukwekkend hoge leeftijd. En als het dan fysiek bijeenkomen tijdens de lockdown niet mogelijk was, zorgden we ervoor dat dans toch in de huiskamers kwam door onze filmopname ‘Dans op 1,5 meter’.


Dans is de
kunstvorm om te
communiceren



Een indringende opname zowel qua prachtige dansuitvoering als de omgeving in een verlaten stadscentrum.
We kijken uit naar het nieuwe jaar waarin we met dans op vele plaatsen in onze gemeente Roosendaal te zien zullen zijn. Dans is immers dé kunstvorm bij uitstek om te communiceren![n]