Vader en zoon Zoutewelle aan de slag in Made. FOTO MARJANNE DIJKSTRA
Vader en zoon Zoutewelle aan de slag in Made. FOTO MARJANNE DIJKSTRA Foto:

Broere Meubelen wordt Sellavie

MADE - Broere Meubelen in Made gaat beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Dat vertellen Jacob en Emiel Zoutewelle die de zaak in september 2019 hebben overgenomen. Vader en zoon zijn de opvolgers van Wim en Elly Broere, die het rustiger aan wilden doen en de zaak aan de Zoutewelles hebben verkocht.


DOOR MARJANNE DIJKSTRA


Jacob Zoutewelle vertelt: "Wim en Elly hebben vijfentwintig jaar deze zaak gedraaid. Al die tijd hebben ze hard gewerkt en gesjouwd met tafels, kasten en stoelen. Ze vonden het nu tijd om rustiger aan te doen en vonden in ons hun opvolgers. Inmiddels doen we het een maand of vier en we hebben het erg naar ons zin. De eerste drie maanden hebben Wim en Elly meegewerkt om ons echt in te werken. Dat was heel erg fijn. Inmiddels werkt Elly voor twintig uur bij ons in de zaak. Ook dat is erg prettig, zij is toch een echte 'ouwe rot' in het vak en heeft zoveel ervaring."

Leren
Waar zoon Emiel nu in de winkel staat, rijdt vader Jacob door de regio voor onder andere ontruimingen van huizen en inkoop. Emiel: "Mensen vragen de laatste tijd veel hoe het is om met mijn vader samen te werken, maar het bevalt echt ontzettend goed. We zijn wat dat betreft gelijkwaardig aan elkaar. We beginnen in deze business allebei met evenveel kennis van zaken en maken allebei fouten. Zo kocht mijn vader al eens iets in dat totaal niet te verkopen was. Of ik verkocht al eens iets voor veel minder dan dat het waard was. Dat is even balen, maar ook niet heel erg. We praten er dan over en dan is het weer goed. Zo leren we allebei."

Social Media
Behalve de gezichten verandert er nog iets, zo vertellen de vader en zoon: "We gaan zeker door in de lijn die onze voorgangers hebben uitgelegd, maar in de loop van het nieuwe jaar zullen we afscheid nemen van de naam Broere Meubelen en verder gaan als Sellavie. We gaan ook meer inzetten op social media. Zo hebben we een fotostudio gekocht en gaan onze producten fotograferen en verkopen via onze nieuwe website en via Instagram. Daarmee hopen we ook een ander publiek te trekken. We willen ook het verhaal achter de spullen die we verkopen gaan vertellen. Soms weten we waar iets vandaan komt, soms niet. Maar dan weten we wél waar het heengaat. Die verhalen willen we met mooie foto's van mensen en producten ook op onze social media kanalen gaan aanbieden. Wat natuurlijk niet verandert is ons aanbod. We blijven kwalitatief goede meubelen en allerhande interieurproducten verkopen. Mensen kunnen nog steeds hier terecht voor de mooiste spullen." [l]