Prijswinnaars clubkampioenschappen. FOTO JESSICA BIERKENS
Prijswinnaars clubkampioenschappen. FOTO JESSICA BIERKENS Jessica Bierkens

Den Hollander, Fransen en Tolenaars clubkampioenen Witac'89

WILLEMSTAD - Al vanaf het ontstaan van de club in 1989 is het een traditie bij tafeltennisvereniging Witac'89 de clubkampioenschappen te spelen op de "derde kerstdag" (27 december). Deze traditie werd ook in 2019 voortgezet en in drie categorieën werd er gestreden om de 'eremetalen'. 18 spelers hadden zich aangemeld en zorgden voor spanning, mooie rally's, strijdvaardigheid en niet onbelangrijk; gezelligheid.

De grootste groep spelers kwam dit jaar uit in de A-categorie. En in die categorie ging het wedstrijdverloop niet geheel volgens de plaatsingslijst. De 8 spelers maakten het vooral spannend om de plaatsen 2 en 3. De overwinning in deze categorie was voor Ronald den Hollander. Hij bleef ongeslagen en stond zelfs geen game af. De strijd om de tweede plaats werd pas beslecht in de laatste wedstrijd van de avond. Ray van Ginneke en Cor Bom namen het in die wedstrijd tegen elkaar op. Niet alleen met slim maar ook met goed spel wist Ray deze partij te winnen. Hiermee eindigde hij op de 2e plaats en moest Cor genoegen nemen met plaats 3.

Senioren
Bij de senioren-B liet Martien Fransen van zich horen. Hij wist ongeslagen te blijven hoewel hier wel de nodige inspanning bij geleverd moest worden. Zo wist hij tot twee keer toe een 5-gamer om te zetten in winst. Ook in deze categorie werd de strijd om de 2e plaats in de laatste poulewedstrijd beslist. Yoran van der Zwaag nam het in die wedstrijd op tegen Ies den Hollander. En deze wedstrijd ging over de volle lengte van de games (5). Zelfs werd de stand 10-10 bereikt in de 5e game. Hier had Yoran wat geluk aan zijn zijde en won de game met 12-10. Hierdoor werd Yoran 2e en Ies 3e.

Ook in de C-categorie bleef de winnaar ongeslagen. Bram Tolenaars wist zijn partijen te winnen alhoewel dit ook niet zonder slag of stoot ging. Net als bij de andere poules was de laatste wedstrijd de doorslaggevende. Bram nam het op tegen Bianca Vijfhoek. Bij winst van Bianca zouden er 3 spelers op twee punten eindigen (Bram, Bianca en Janny den Hollander). Dan zou game- en/of puntentelling de doorslag moeten geven. Echter omdat Bram de spannende wedstrijd wist te winnen werd hij eerste en eindigde Janny den Hollander op de 2e plaats.