Bram en Marja van Poppel geven 50 tot 60 leerlingen per week les.
Bram en Marja van Poppel geven 50 tot 60 leerlingen per week les. Foto: Eigendom BraVo Verkeersschool

BraVo Verkeersopleidingen bestaat 15 jaar

KLUNDERT – Het is feest bij BraVo Verkeersopleidingen, want de rijschool uit Klundert bestaat vijftien jaar! "Daar zijn we trots op. Het is elke keer weer prachtig als een leerling het rijbewijs heeft behaald", vertelt instructeur Bram van Poppel. Hij geeft de rijlessen samen met zijn vrouw Marja.

DOOR MONIQUE JANSEN

Vijf dagen in de week geven Bram en Marja van Poppel rijlessen. Elke week gaan 50 tot 60 leerlingen de weg op. Leerlingen komen uit de gehele gemeente Moerdijk en zelfs van daarbuiten. BraVo Verkeersopleidingen onderscheidt zich in de rijlessen. Die duren standaard anderhalf uur. "In die tijd rijden we in de dorpen, in de stad of op de snelweg. We halen de leerling thuis op en zetten hem of haar ook weer thuis af. In die tijd hoeft er niemand anders te worden thuisgebracht. Zo wordt de lestijd volop benut." Ook krijgt de leerling altijd rijlessen van dezelfde instructeur. Dat past bij de persoonlijke aanpak van de verkeersopleiding.

Totaalpakket aanbieden

Daarnaast geven Bram en Marja zelf de theorielessen: "We bieden een totaalpakket. Dat is makkelijk voor de klant." Verder is de rijschool gespecialiseerd in het geven van rijlessen aan leerlingen met autisme of ADHD. Bram volgt hiervoor elk jaar bijscholing. Het echtpaar vindt het belangrijk dat leerlingen met plezier leren autorijden: "Daar heb je een levenlang plezier van." De rijschool slaagt daar zeker in. Veel nieuwe leerlingen komen via mond-tot-mondreclame. "Dat is ook een compliment. Het is mooi dat je dat vertrouwen krijgt", besluit Bram.[l]