Poëzieweek in Bibliotheek Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Op 30 januari start de Poëzieweek. Ook Bibliotheek Zevenbergen besteedt aandacht aan deze week. Zo treedt op vrijdag 31 januari Vincent Corjanus op. De aanvang van het optreden is om 14.00 uur. Het is gewenst dat je je van te voren even opgeeft door middel van het versturen van een e-mail naar balie.zevenbergen@bibliotheekvannu.nl of je loopt even binnen om je aan te melden.

Naast Vincent Corjanus heeft de bibliotheek de hele week een totempaal in de vestiging staan. Maar wat is dat nu precies en wat doet de totempaal?
De totempaal werkt samen met de app ‘Wolk’. Je activeert de app door de totempaal te scannen. Via de app komt door middel van augmented reality (AR) een gedicht tot leven. AR is een technologie waarbij digitale elementen worden toegevoegd aan de werkelijkheid. In dit geval dus via de app ‘Wolk’. De app legt een virtuele laag (het gedicht) over de werkelijkheid (de bibliotheek) heen. Zo kun je via je smartphone of tablet gedichten door de ruimte zien zweven.

De totempaal is voor jong en oud een leuke en laagdrempelige manier om poëzie toegankelijk te maken. Om de gedichten tot leven te zien komen, heb je wel een smartphone of tablet nodig.

De paal staat de gehele Poëzieweek in de bibliotheek. [l]