Le Grand Bain bij Cine7

ZEVENBERGEN - Le Grand Bain draait om acht monsieurs die ook allemaal zo hun eigen problemen hebben: Mislukte carrières, huwelijksperikelen, eenzaamheid, slecht vaderschap. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: ze gaan iedere week naar het gemeentelijke zwembad voor een lesje synchroonzwemmen.

Heel afgetrainde lijven krijgen ze er niet van, maar het levert ze in ieder geval afleiding en un petit peu plaisir en uitlachsalvo’s natuurlijk: van het macho waterpoloteam, maar ook van hun eigen familie. Desondanks besluiten de mannen om zich op te geven voor het WK, wat natuurlijk een enorme uitdaging blijkt. Afzien voor hen, leuk voor ons.Een film met een schitterend slotstuk! De kwetsbaarheid, de drive, de nostalgische klanken van Phil Collins en de wijze waarop de camera de kunstzwemperformance vastlegt. De mopperende mannen geven álles voor hun moment, met een mooie scène waarin ook bij hen het besef indaald wat ze hebben geflikt. Deze feelgoodfilm is met meer dan vier miljoen bezoekers een van de grootste filmhits van het afgelopen jaar en sleepte in Frankrijk maar liefst tien César-nominaties (de Franse Gouden Kalveren) in de wacht, waar hij er eentje van verzilverde. Met goed acteerwerk van Franse toppers als Mathieu Amalric en Guillaume Canet.

Reserveren kan op: cine7@cultuurmoerdijk.nl De voorstellingen van Cine7 zijn in Theater De Schuur, Kerkstraat 23, Zevenbergen.

Vrijdag 31 januari, Aanvang 20.00 uur, Zaal open 19.30 uur.[l]