Muziekvereniging Zevenbergen start met een muziekcursus

ZEVENBERGEN - Voor de vierde keer op een rij start Muziekvereniging Zevenbergen met een 9-weekse cursus. Op 27 januari komen bijna alle leerlingen van groep 5 van de Zevenbergse basisscholen in de theaterzaal van De Borgh bijeen voor een introductie les.

Ruim 130 leerlingen krijgen die dag les van Anne Hoogendijk, dirigente en muziekdocente, uit Hooge Zwaluwe. Zij zal, met de hulp van verschillende leden van de muziekvereniging, de kinderen kennis laten maken met de instrumenten van een harmonieorkest. Zelf een instrument uitproberen hoort daar natuurlijk ook bij.

Na afloop krijgen de leerlingen een flyer mee en kunnen zij zich opgeven voor een muziekcursus van 9 lessen. De cursus wordt gegeven door onze dirigent, Niels van Dorst. Niels studeert in Tilburg voor docent muziek aan de Fontys Hogeschool. Niels is ook de vaste dirigent van het jeugdorkest en het probeerorkest van de muziekvereniging.

Als de kinderen na die 9 lessen verder willen dan kunnen ze verder in het probeerorkest.

Mocht u nu als volwassene ook denken ”dat lijkt mij ook heel erg leuk”, stuur dan een email naar secrteriaat@muziekverenigingzevenbergen.nl en kijken we hoe we dat kunnen regelen.

De cursus start 11 februari.[l]