Vlnr: Gerrit Nieuwenhuyzen, Ad Reuvers en Peter den Braber. FOTO IVO DE JONG
Vlnr: Gerrit Nieuwenhuyzen, Ad Reuvers en Peter den Braber. FOTO IVO DE JONG Ivo de Jong

Nederlands kampioenen VV de Polderzanger gehuldigd

FIJNAART - Afgelopen zondag 26 januari zijn tijdens de jaarvergadering de leden gehuldigd die tijdens het NK vogel 2020 in de prijzen zijn gevallen. Dit jaar deden maar vier leden van vogelvereniging de Polderzanger mee maar daarvan vielen er maar liefst drie in de prijzen. Dat op zich is al een mooi resultaat te noemen. Het Nederlands kampioenschap werd dit jaar wederom in de IJsselhallen te Zwolle gehouden. Helaas was het aantal vogels dit jaar in Zwolle een stuk lager dan normaal, dit had waarschijnlijk te maken met het feit dat de show een week eerder in het jaar was dan normaal gesproken. Hopelijk zal het volgend jaar beter zijn en doen er ook meer leden van onze vereniging weer mee.

Ad Reuver was dit jaar weer sterk vertegenwoordigd met zijn inmiddels befaamde valkparkieten en pruimenkop parkieten en won daarmee 3x het kampioenschap en 1x zilver. Een van zijn valkparkieten behaalde zelfs het maximaal aantal punten van 95! Knap gedaan!
Ook Peter den Braber zat dit jaar wederom tussen de prijswinnaars met zijn roodkobalt kanarie’s en raza espagnol kanaries waarmee hij 2x het kampioenschap behaalde en 1x brons. Maar de meeste bewondering oogstte hij met zijn Irish fancy kanaries. Daarmee behaalde hij 2x het kampioenschap, 1x zilver en 1x het brons en dat is best knap omdat hij nog maar net begonnen is met dit kanarie ras.
Gerrit Nieuwenhuyzen niet te vergeten behaalde het zilver met zijn stel ceresamadine x binsenastrilde, een kruising waarmee hij op diverse shows hoge ogen gooit. De prijswinnaars werden nogmaals van harte gefeliciteerd, gehuldigd met een bosje bloemen en werden natuurlijk op de foto gezet voor de geschiedenisboeken.

District show van West Brabant

In de week voor kerst vond in St. Willebrord ook nog de district show van West Brabant plaats. Ook hier deden verschillende leden van de Polderzanger aan mee en ook hier vielen de leden in de prijzen. Ton Goossens behaalde het kampioenschap met een stam rode kanaries en ook nog het kampioenschap en zilver met 2 enkelingen rode kanaries. Peter den Braber was ook hier natuurlijk van de partij en behaalde 4x het kampioenschap, 1x zilver en 1x brons met zijn rode kobaltkanaries, raza espagnola’s en Irish fancy’s.
Ivo de Jong behaalde maar liefst 5x het kampioenschap en 1x zilver met zijn raza espagnola’s, puttertje en Marokkaanse huisgorzen en belande daarmee op de 7e plaats in het totaalklassement als hoogste van alle deelnemende Polderzangerleden.
Gerrit Nieuwenhuyzen behaalde ook hier met zijn ceresamadine x binsenastrilde het zilver maar ook brons.
Jaap Barmen ’t Loo behaalde bij de Australische prachtvinken met zowel een maskeramadine als een binsenastrilde 2x het kampioenschap.
Als laatste behaalde ook nog eens Patrick den Hollander het kampioenschap en won hij ook nog zilver met zijn kakariki’s. Ook hiervoor nog gefeliciteerd mannen, goed gedaan!

Nieuwe seizoen

Het nieuwe kweekseizoen is voor sommige leden al weer van start gegaan en de anderen zullen in het voorjaar weldra volgen. Hopelijk zitten ook hier weer prachtexemplaren bij die tijdens de diverse show’s waaronder het Nederlandse kampioenschap weer de prijzen gaan pakken. Succes allemaal![l]