Hardloopdoelen bereiken bij AV Groene Ster

ZEVENBERGEN - Veel mensen houden ervan. Lekker aan je conditie werken al rennend door de polder wanneer het jou uitkomt. Dat zijn de grote voordelen van hardlopen: het is effectief, eenvoudig en je kunt het doen waar én wanneer je wilt. Ook de lopers van AV Groene Ster kom je vaak buiten de atletiekbaan tegen, maar zij zullen je óók vertellen dat het trainen op de atletiekbaan je hardloopprestaties verbetert en je doelen makkelijker bereikbaar worden.

Wat zijn de voordelen van het trainen op de baan?

- Je traint onder begeleiding van een ervaren hardlooptrainer. Hij zorgt voor een gebalanceerde training met de juiste opbouw.

- De trainer kan je adviseren over de wijze waarop je je hardloopdoelen kunt bereiken.

- Je traint in een gezellige groep. Dit stimuleert je om naar de training te gaan en zorgt ervoor dat je niet opgeeft. Je vindt altijd wel een groepje of een andere loper met hetzelfde tempo.

- Door training op de baan loop je sneller. Veel mensen gaan ervan uit dat lopen op de baan saai is omdat je steeds hetzelfde rondje loopt. In de praktijk zul je dat niet zo ervaren. De trainingen bestaan vaak uit series van kortere afstanden met rust er tussenin. Door deze intervaltrainingen zul je merken dat je loopsnelheid verhoogt.

- Je verbetert je looptechniek. Door de juiste houding en afzet win je veel op snelheid, de vermoeidheid slaat later toe en de kans op blessures wordt verkleind. Op de baan kun je je techniek goed oefenen, de trainer kan je hierbij adviseren.

- Je loopt veilig. Een goed verlichte omgeving, vlakke ondergrond en zonder verkeer of obstakels waardoor je veilig en ongestoord kunt lopen.

- Je bent lid van een vereniging. Dit betekent dat je onderdeel bent van een groep mensen die eenzelfde sportieve instelling hebben. Daarnaast gaan we bijvoorbeeld ook graag gezamenlijk naar diverse loopjes of hardloopwedstrijden in de regio. Gezellig en een goede stok achter de deur voor de focus tijdens je trainingen. Ook worden er bij A.V. Groene Ster een groot aantal activiteiten georganiseerd.

We bieden looptrainingen aan waar lopers van verschillende niveaus aan mee kunnen doen.

- Het gemiddelde niveau en de samenstelling van de groep (recreatieve en/of wedstrijdlopers) varieert per training. De trainer van een willekeurige training kan je dit verder toelichten, je kunt je vraag ook per mail stellen via loperscomm@avgroenester.nl.

- Trainingen vinden plaats op maandagavond, dinsdagavond, woensdagochtend en -avond, donderdag- en zaterdagochtend. Voor meer informatie: www.avgroenester.nl/informatie/trainingen.

- Voor beginnende lopers adviseren we de Beginnerscursus hardlopen op maandagen vanaf 16 maart (20.30-21.30 uur). De informatieavond hiervan is op 9 maart om 20:30 uur.

Meer informatie:
www.avgroenester.nl [l]