Yesterday bij Cine7

ZEVENBERGEN - De film volgt het leven van een ploeterende muzikant, maar dankzij de ijzersterke liedjes van The Beatles die Jack als enige op de wereld kent, krijgt hij een tweede kans op succes.

In het begin valt het nog tegen. Eerst probeert hij Let It Be uit op zijn ouders maar die zijn druk bezig met andere dingen, waardoor ze niet horen hoe goed de song is. Maar al snel breekt Jack door, waarna hij in het voorprogramma van Ed Sheeran, die zichzelf speelt, mee mag naar Moskou waar hij triomfeert met Back in the USSR.

Een gehaaide Amerikaanse manager zorgt ervoor dat hij een wereldwijd fenomeen wordt. Maar bij Jack knagen twee dingen: de leugen dat hij de liedjes zelf schrijft en de vraag of zijn liefde voor zijn loyale Britse manager Ellie (Lily James), met wie hij jarenlang lief en leed deelde, niet belangrijker is dan de roem.

Yesterday is deels een scherpe satire op de muziekindustrie en hun gladde marketingmethoden, maar gaat vooral over de liefde, op een originele en geestige manier; een beetje zoals een klassieke song van The Beatles.

Reserveren kan op: cine7@cultuurmoerdijk.nl. Meer informatie op: www.cultuurmoerdijk.nl/filmhuis-cine7

Voorstellingen is in Theater De Schuur, Kerkstraat 23, Zevenbergen: vrijdag 14 februari, aanvang 20.00 uur - Zaal open 19.30 uur. [l]