Raadsleden Bram den Bakker en John Weterings: Wie wordt onze prins? FOTO J. VAN OERS
Raadsleden Bram den Bakker en John Weterings: Wie wordt onze prins? FOTO J. VAN OERS J. van Oers

Wie wordt prins carnaval van het Slikgat?

LANGEWEG - De voorbereidingen voor carnaval in Langeweg zijn in volle gang. Het leutfeest kan ook dit jaar weer volop gevierd worden. Het is alleen nog steeds de vraag: Wie wordt de leutvorst van het Slikgat?

Vrijdag 21 februari om 19.30 uur zal prins carnaval zich bekendmaken voorafgaand aan de kerkelijke gebedsviering in gymzaal De Waai aan de Kloosterlaan in Langeweg.
Een vertegenwoordiger van de gemeente zal de prins de sleutel van de voordeur van Slikgat overhandigen. De jeugdprins krijgt de sleutel van de achterdeur. Pastor Maickel Prasing gaat voor in de gebedsviering. Na de viering zal de prins het carnavalsfeest starten met een opwerem feesje in Eeterij en Feesterij De Droom.

In Langeweg gaan al verschillende aanwijzingen rond die betrekking hebben op de prins. Een plaatje van een gezin met vader, moeder, zoon en dochter. Een foto van een pilsje wat getapt wordt. In het programmaboekje van carnaval, in de dorpskrant “Ons dorpshart” en op facebook zullen nog meer aanwijzingen verschijnen. Iedereen kan raden wie de prins wordt via facebook van De Slikgatse Kemphanen en via email cv.slikgatsekemphanen@gmail.com. Onder de goede inzenders wordt een carnavalstaart verloot.

Optocht
Zaterdag 22 februari rijdt de grote optocht van Slikgat door het dorp, vanaf 13.30 uur. Aansluitend is het carnavalsbal in dorpshuis Ons Stedeke onder het motto: We maoken er een poppekast van! [l]