FOTO TIES STEEHOUWER
FOTO TIES STEEHOUWER Foto: Ties Steehouwer

Edward de Vos maakt kans op 1 jaar lang gratis leven

ZEVENBERGEN – De 50-jarige Edward de Vos is door Sky Radio uitgenodigd om in Hilversum mee te doen aan het finalespel van Leef 1 Jaar Gratis. Hij kreeg deze uitnodiging, omdat hij via de Sky Radio-app een codewoord had doorgegeven. Dit woord werd op zender gedurende de dag genoemd tussen de muziek door. "Ik hoefde dus geen vragen te beantwoorden of zoiets, alleen dat woord doorgeven was voldoende", vertelt hij lichtelijk verbaasd.

DOOR TIES STEEHOUWER

De Vos luistert in de auto van en naar zijn werk bijna altijd naar Sky Radio.

"Ik ben een liefhebber van hedendaagse muziek en dan kom ik bij deze zender goed aan mijn trekken. Maar ik luister ook graag naar muziek uit de jaren 80 en 90 en die muziek is ook vaak op Sky Radio te horen."

Twee dagen nadat hij het woord had doorgegeven werd hij uitgenodigd om naar Hilversum te komen, om mee te doen aan het finalespel van Leef 1 Jaar Gratis.

Op woensdag 5 februari wordt hij daar verwacht. Zoals hij nu heeft begrepen krijgt hij tijdens het finalespel een code die in de computer wordt ingevoerd en waaruit blijkt wie de winnaar is.

Beide benen op de grond

"Meer hoef ik daar ook eigenlijk niet te doen om kans te maken op een jaar gratis leven. Een jaar lang wordt dan mijn hypotheek, onze boodschappen, de verzekeringen, de benzine en nog veel meer betaald. Er zijn 26 kandidaten die daarvoor in aanmerking komen. Ik heb dus bijna 4 procent kans om te winnen en dat is best veel."

Na de eerste verbazing is de sociaal psychiatrisch verpleegkundige weer met beide benen op de grond terecht gekomen. "Ik zie wel hoe het afloopt en maak er samen met mijn vrouw een leuke dag van."[l]