Petit Four zingt

WILLEMSTAD - Omdat door ziekte het concert in oktober niet door kon gaan, wordt het geplande concert alsnog uitgevoerd, zij het een paar maanden later.

Oktober, herfst. Het dagelijks leven en de natuur keren zich naar binnen, na een uitbundige zomer. Het is de tijd van verlangend terugdenken aan wat eerder geweest is. Oktober is in de katholieke traditie een Mariamaand. Vocaal kwartet Petit Four brengt een programma met muziek over Mythen, Maria en Melancholie met Engels, Frans, Duits, Nederlands repertoire van renaissance tot lichte muziek.

De leden van Petit Four zijn professionele zangers, die een gemeenschappelijke basis hebben in het Laurens Collegium Rotterdam en het Rotterdam Symphony Chorus. Deze koren, beide onder artistieke leiding van Wiecher Mandemaker, hebben zich de laatste jaren een vaste plek verworven in de top van de Nederlandse professionele koorwereld. De leden van het kwartet behoren tot de vaste kern van deze koren. Daarnaast treden zij allen regelmatig solistisch op.

Het repertoire van Petit Four beslaat een periode van ca. 9 eeuwen. Veelal is het a cappellamuziek, maar het kwartet kan ook prima uit de voeten in een samenwerking met een instrumentaal ensemble. Vocaal kwartet Petit Four - Mythen, Maria en Melancholie, zaterdag 15 februari, De Gaard, Voorstraat 40, Willemstad; 20.00 uur. Voor kaarten: tel 06-13508110. [l]