Overwinning voor Rober. FOTO ONK POKER
Overwinning voor Rober. FOTO ONK POKER ONK Poker

Rober van Oers pokerkampioen van Roosendaal

MOERDIJK - Op dinsdag 21 januari werd een voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP) gespeeld in Roosendaal. Vele Moerdijkers speelden mee, naast Rober van Oers bijvoorbeeld ook Martin van Meel, Jessica Bierkens en Ronald den Hollander. In totaal deden 76 pokeraars mee.

In de eerste 5 levels waren er nog geen opvallende resultaten voor de spelende Moerdijkers te benoemen. Dat veranderde echter kort voor aanvang van de 2e pauze. Ronald en Jessica werden uitgeschakeld en Rober zijn 'toernooileven' hing aan een zijden draadje. Met ongeveer 17.000 punten schoof hij zijn AK (Aas-Koning) all-in. Hij kreeg daarop een call van een speler die AQ (Aas-Vrouw) in handen had. Op de flop toverde de deler direct een Q op tafel evenals twee 'harten' kaarten. De voorsprong die Rober had werd omgebogen in een achterstand maar wanneer er nog een derde harten kaart zou vallen op de turn of de river zou Rober de hand winnen. De reddende kaart was de river. Met een gemaakte flush verdubbelde Rober zijn stack. De laatste hand voor de 2e pauze speelde Rober wederom AK. Op een board met AJ8T2 (waarbij flush kansen waren voor de tegenspeler) ging Rober een tijdje 'in de tank' om uiteindelijk de call te maken.Deze bleek goud waard. De AQ van zijn tegenspeler was niet voldoende voor de winnende hand. Rober dubbelde door naar ruim 70.000 punten.

Uiteindelijk haalden hij en Martin van Meel de finaletafel. Martin, de regerend Nederlands Kampioen, speelde de hele avond een solide spel. Echter bleek dit niet voldoende voor een plaats hoger dan de 6e. Hiermee won hij een 2e wildcard en kan hij in elk geval een halve finale kan gaan spelen. Rober speelde de finaletafel als een pro, pakte de ene hand na de andere en in de heads-up was zijn A2 genoeg om de winnende hand te maken. Naast de trofee voor de overwinning heeft Rober zich ook geplaatst voor de landelijke finale van het ONK Poker in juli 2020. Het is al weer zijn 3e finale plek.

Toernooien
Overigens doen Moerdijkers het ook goed op andere toernooien. Melvin Olierook speelde in de week van 26 januari mee met de Dutch Classics in het Tjechische Rozvadov. Met een recordaantal inschrijvingen (2607) werd gestreden om een 1e plaats van ruim €66.000. De inkoop voor het toernooi bedroeg €195,-. Melvin kwalificeerde zich voor zowel de 2e speeldag als de finaledag. Op zich al een knappe prestatie. Helaas vond hij zijn Waterloo op de finale dag op de 32e plek. Alsnog goed voor een prijs van ruim €1.280,-.

Dat Melvin in goede vorm verkeert liet hij ook zien tijdens de voorronde van het ONKP in Sint Annaland. Hij haalde daar de 5e plaats en won een wildcard. Rober van Oers werd daar overigens 6e en won eveneens een wildcard. Cas Kuipers bleek in die voorronde de beste Moerdijker, hij werd derde en won daarmee een ticket voor een van de halve finales.

Het ONKP circus komt op vrijdag 14 februari naar Moerijk. In de Ankerkuil zal een team van vaste delers aanwezig zijn zodat spelers zich helemaal kunnen richten op het pokerspel. Aanvang: 19.30 uur. www.onkpoker.nl [l]