Succesvolle eerste
voorwedstrijden AZTV

ZEVENBERGEN - De afgelopen weken zijn de selectieturnsters van AZTV druk bezig geweest en inmiddels zijn van alle niveaus de eerste voorwedstrijden achter de rug. Het wedstrijdseizoen startte op zondag 15 december in Zierikzee.

Voor de Jeugd 2 turnsters werd de vloeroefening voor het eerst op muziek gedaan, best spannend maar ook heel leuk! Ze hebben alle vier een fantastische wedstrijd geturnd, waarbij Carlijn 8e, Julia 5e, Luna 3e en Mare 1e werd. Vervolgens was het de beurt aan onze Jeugd 1 turnsters. Fiona en Inola hebben goed laten zien waar ze zo hard voor getraind hadden. Inola werd 11e en Fiona 5e. Onze Senior 6e divisie Kristel mocht in de laatste wedstrijdronde in actie komen. Ze liet een fantastische balkoefening zien, waarmee ze een persoonlijk record behaalde. Uiteindelijk leverde het haar de zilveren medaille op!

Kaatsheuvel

Zaterdag 18 januari waren de wedstrijden in Kaatsheuvel. De Pupil 2 meiden mochten al vroeg in actie komen. Helaas kon Inge niet meedoen vanwege een blessure, maar ze was er toch bij om haar teamgenootjes aan te moedigen. Zowel Lot als Elin behaalden een podium plek, waarbij Lot de bronzen medaille en Elin de gouden medaille kreeg omgehangen. In de middag was het de beurt aan onze Pupil 1 Fenna. Met haar mooie oefeningen werd ze keurig 6e. Aan het einde van de dag mochten de Pupil 2 dames Roos (14e), Siene (17e), Manouk (6e), Britt (13e), Marit (11e) en Renske laten zien waarvoor ze zo hard getraind hadden. Hier en daar werden wat foutjes gemaakt, maar er werd wel genoten! Renske behaalde een mooie 2e plaats!

Dinteloord

Op zaterdag 1 februari was de eerste voorwedstrijd voor Jeugd 1 in Dinteloord. Helaas kon Selin niet meedoen vanwege een blessure. Elisa en Imke (10e) hebben hun best gedaan. Imke werd 2e op sprong, waarmee ze zich mooi heeft weten te plaatsen voor deze toestelfinale. Elisa werd knap 3e en kreeg dan ook de bronzen medaille.

Zondag 2 februari mochten de meiden van de Instap in actie komen. Pien (9e), Milou (8e), Feline (5e), Fleur (10e) en Hannah (3e) waren al vroeg aanwezig, toch wel wat gespannen voor hun eerste, echte wedstrijd. Vooral op brug en sprong werden mooie resultaten behaald. De balk was een lastig onderdeel, waar alleen Milou zonder val haar oefening af maakte. Hannah behaalde een mooie bronzen medaille. In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan onze Senior dames Maud en Evelien. Helaas beiden een val van de balk, maar desondanks mooie resultaten. Evelien werd 8e en Maud behaalde brons! Knap gedaan allemaal![l]