Opnieuw nederlaag voor Kogelvangers

WILLEMSTAD - Kogelvangers leed afgelopen zaterdag zijn tweede competitienederlaag op rij, ditmaal in en tegen Halsteren. De fiere koploper won met 2-1 en was daar content mee, want de Willemstadse formatie had zeker een punt verdiend.

Halsteren startte sterk met veel balbezit, maar meer dan een schot over het doel en een makkelijke bal voor keeper Stan Moerland leverde dat niet op. Het eerste doelpunt viel nadat Kogelvangers in minuut 35 een makkelijke hoekschop weggaf, die door de Halsterense spits Mike de Nijs werd binnen gekopt: 1-0. Tot aan de rust veranderde het spelbeeld niet. Halsteren bleef iets meer in balbezit, maar Kogelvangers stond verdedigend prima. De tweede helft was amper vijf minuten oud, toen zich een ernstige blessure van Luc Messer voordeed. De uitblinkende centrumverdediger kwam in botsing met zijn uitkomende doelman Stan Moerland en bleef met nekklachten op het veld liggen. Ook had hij tintelingen in zijn been, waarop terecht besloten werd hier geen enkel risico mee te nemen. Uiteindelijk werd hij per ambulance naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom vervoerd. De laatste berichten geven aan dat er bij Luc Messer gelukkig niets ernstigs is geconstateerd. Na een oponthoud van ruim een half uur werd de wedstrijd pas weer hervat. De van vakantie teruggekeerde Daan Grootenboer verving toen Luc Messer, zijn broer Nicky Messer werd als extra spits ingebracht ten koste van Jos Knook. Die kon zich, met een gele kaart op zak, weinig meer permitteren.
Kogelvangers was de resterende tijd de betere ploeg. Het overwicht leidde echter niet tot doelrijpe kansen. Halsteren bleef met zijn snelle voorwaartsen in de omschakeling levensgevaarlijk. Uit zo'n moment ontstond ook de 2-0. Paolo Fortunati slaagde erin de bal bijna vanaf de achterlijn langs de Kogelvangers-doelman te werken. Dat was een domper, maar het elftal van Brian Roquas bleef voortvarend de aanval zoeken. Met Jelle Knook voor Youri van Laarhoven werd nog maar eens aangezet. Het leidde tot een hoekschop in de tachtigste minuut, die uiteindelijk door toedoen van de koppende Robert Braber het laatste zetje kreeg: 2-1. Verder aandringen mocht voor Kogelvangers helaas niet meer baten. Het positieve in Halsteren was echter, dat er weer eens een behoorlijke wedstrijd op de mat gelegd werd. En dat niveau geeft de nodige hoop voor volgende week in de uitwedstrijd tegen De Jonge Spartaan.