Groot succes Vestingdrive Bridgeclub Willemstad

WILLEMSTAD - Zaterdag 1 februari vond in het Arsenaal de 21ste Vestingdrive Willemstad plaats. Ook dit jaar was het Arsenaal gratis beschikbaar gesteld door mevrouw Böhm, de eigenaresse. Met een maximaal aantal inschrijvingen was het Arsenaal gevuld met 216 deelnemers. Full house dus!

Zowel `s morgens als 's middags werden er 5 ronden gespeeld van 4 spellen, met een onderbreking van een muzikaal omlijste lunch. De wedstrijdleiding was ook dit jaar weer in de capabele handen van Carel Frerichs en Theo Groenewoudt.

In ontspannen sfeer, maar met uiterste concentratie, werd gestreden voor de best mogelijke scores. Het resultaat werd aan het einde van de dag beloond met één van de vele prijzen die door lokale en regionale ondernemers beschikbaar zijn gesteld. Zowel de eerste als de laatste tien paren ontvingen een leuke prijs en alle 216 deelnemers gingen aan het einde van de dag met een leuke attentie naar huis. De hoofdprijs, een bridgeweekend voor twee personen in Venray, werd onder de deelnemende paren verloot. Velen sloten de dag vervolgens af in één van de Willemstadse horecagelegenheden, die tijdens de Vestingdrive voor hapjes hadden gezorgd en ook de prijzentafel flink hadden gesponsord met lunch- en dinerbonnen.

Donatie
Wat de dag met name glans gaf, was het feit dat dankzij de vele sponsoren, het inschrijfgeld en de opbrengsten van de consumpties, een donatie van €2000 kon worden overhandigd aan Floris Meier, paralympisch zitskiër, voor het Wheelchair Skills Team. Een donatie van €2000 was er eveneens voor het Team Roparun Willemstad. Als tegenprestatie hebben vele vrijwilligers en leden van deze beide Teams de bridgers tijdens het spelen voorzien van hapjes, drankjes en een uitstekende lunch.

Afgaande op de vele positieve geluiden was de 21ste Vestingdrive weer een enorm succes, een dag om nooit te vergeten. De 22ste Vestingdrive staat gepland voor zaterdag 6 februari 2021 en de eerste aanmeldingen stromen al binnen.

Uitslagen
1. Lucia Grossman en Han Begas 2.Elena en Stefan Kossakowski 3.Paul en Maarten van de Pas 4.Willemien en Bram Steenks 5. Evelien en Arie van Dijk. De overige uitslagen zijn te vinden op de website van Bridgeclub Willemstad. [l]