Saar Broeders 3e van regio Zuid West Nederland. FOTO NADINE NOORLOOS
Saar Broeders 3e van regio Zuid West Nederland. FOTO NADINE NOORLOOS Nadine Noorloos

Zusjes Broeders in de
turnprijzen

ZEVENBERGEN - In het gemeentelijk sportcentrum van Breda werden de regionale kampioenschappen turnen gehouden voor de ere-, eerste en tweede divisie en was er voor de derde divisie een tweede regionale voorronde. De in Zevenbergen woonachtige zusjes Saar en Nikki Broeders waren hier zeer succesvol met een bronzen en gouden medaille.

Saar, nog maar 8 jaar oud, turnt in de hoogste categorie N1 (eredivisie) en turnde deze dag haar eerste officiƫle KNGU wedstrijd. Saar traint op deze jonge leeftijd al 4 keer per week en wist zich op deze regiofinale zeer goed te presenteren. Ze turnde geen grote fouten en mocht na alle vier de toestellen het brons in ontvangst nemen. Hiermee is ze dus derde van de regio Zuid-West Nederland bij de leeftijdscategorie instap.

Haar oudere zus Nikki turnde in Breda haar tweede voorronde in de categorie jeugd N4. Hoewel de voorbereidingen niet geheel soepel verliepen, wist Nikki tijdens de wedstrijd het hoofd koel te houden en op alle vier de toestellen zeer goed te presteren. Dit resulteerde in een gouden plak, waarmee ze zich, met bijna een vol punt verschil op de nummer twee, ruimschoots voor de regiofinale heeft weten te plaatsen. Ook de Zevenbergse Loes Crezee (16e bij de senioren) en Indy Muller (10e bij de junioren) turnde hun tweede voorronde verdienstelijk en mogen eveneens op 15 februari aantreden op de regiofinale derde divisie.[l]