Een laatste controlebeurt voor de appartementen. FOTO MONIQUE JANSEN
Een laatste controlebeurt voor de appartementen. FOTO MONIQUE JANSEN Foto: Monique Jansen

Appartementen Keense Gorzen klaar

KLUNDERT - Appartementencomplex De Keense Gorzen is bijna klaar. Aannemersbedrijf heeft de voorbije weken de laatste puntjes op de i gezet.

DOOR MONIQUE JANSEN

De woningen worden opgeleverd in opdracht van woningcorporatie Woonkwartier. In totaal komen er 24 appartementen die vallen onder de sociale huur. Op de plek aan de Moye Keene stond vroeger een vleesfabriek. De appartementen zijn inmiddels af. Medewerkers hebben ook de buitenruimte in orde gemaakt. Zo zijn er parkeerplaatsen gemaakt en is schade aan de buitenruimte hersteld. Woonkwartier heeft de woningen inmiddels toegewezen aan aspirant-huurders. Zij krijgen vermoedelijk deze maand de sleutel van hun nieuwe huis.

Lange weg

De komst van de appartementen aan de Moye Keene is een lange weg geweest. In het verleden heeft Woonkwartier de plannen geregeld gewijzigd. Het terrein lag jarenlang braak. In 2007 kocht Woonkwartier het perceel aan. Een jaar later tekende de corporatie de locatieontwikkelingsovereenkomst met de gemeente Moerdijk. Aannemersbedrijf Van Agtmaal ontwikkelde vervolgens de plannen voor een appartementencomplex. De economische crisis zorgde er vervolgens voor dat de uitwerking op zich liet wachten. Daarnaast kregen woningcorporaties nieuwe taken van uit de Rijksoverheid, waardoor de ontwikkelingsmogelijkheden werden beperkt. In 2018 begon dan uiteindelijk toch de bouw.

Historische naam

Vorig jaar maakte Woonkwartier de naam bekend van het wooncomplex: 'Keense Gorzen': geïnspireerd op oude kaarten van dik 200 jaar geleden waarop deze naam precies op de plek van het complex staat vermeld. Gorzen zijn aangeslibde afzettingen van zand en klei. In dit geval van de rivier de Moye Keene.[l]