Karateschool Bushido succesvol op NK kata

ZEVENBERGEN - Op zondag 2 februari vertrok Karateschool Bushido met 11 deelnemers, 2 coaches en 4 scheidsrechters naar de NK Kata in Spijkenisse. Onze deelnemers hebben stuk voor stuk de afgelopen weken hard getraind, ieder in zijn eigen groep en/of kleur band.

Buiten het lopen in de vastgestelde vorm, werd er ook hard getraind op coördinatie, balans en uitvoering van de techniek, dat een van de pijlers van goed kata lopen is. Andere belangrijke pijlers zijn kracht en snelheid. Tijdens het toernooi krijg je een opgelegde kata, deze word geloot door de hoofdscheidsrechter, en een keuze kata. Daarom is het belangrijk dat men meerdere kata’s goed beheerst. Het is ook jezelf presenteren voor de scheidsrechters en publiek en daarbij je zenuwen onder controle houden.
Voor een aantal van onze deelnemers was het de eerste keer en waren ze erg nerveus. Als team hebben we een mooie prestatie neergezet.

Uitslagen
Carina Piree 1ste plaats en Ned. Kampioen, Beata Czapek 2de plaats en Ned. Kampioen, Roy Godefroy, Max Katzmann en Gail Heeren 3de plaats.
Voor Kawtar Hsaine, Wissal Akkar, Tara van Bijsterveld, Terrian Maigi, Bo Spuijbroek, Danielle van Oers helaas geen prijs maar zeker goed gedaan. Trots op alle!

www.facebook.com/BushidoDojo [l]