Stroeve competitiestart Witac'89

WILLEMSTAD - In de eerste ronde van de voorjaarscompetitie tafeltennis waren de beste prestaties voor het derde en vierde team van Witac’89.

Tegen een team van Hotak’68 uit Hoogerheide leed Witac 1 een 7-3 nederlaag.

Verwonderlijk was dat niet want in het team van Hotak deed een speler mee die feitelijk veel te sterk is voor de vijfde klasse. Dit leverde drie duidelijke nederlagen op voor alle Witac-spelers.

Bovendien was hierdoor ook het dubbelspel een prooi voor de tegenstander. Rinus Huybregts kwam tegen de overige tegenstanders wel tot winst. Cor Bom behaalde, na een moeizaam begin, in zijn laatste partij een mooie enkelspeloverwinning. Serge van Gend debuteerde in Witac 1. Hij speelde bij vlagen uitstekend, maar kon in deze eerste wedstrijd nog net niet de goede balans in zijn spel vinden.

Witac 2 leed een zware nederlaag tegen The Back Hands uit St Willebrord. Arthur Baalman, Kees Heijstek en Martien Fransen konden tegen deze sterke tegenstander geen potten breken in het enkelspel. Enige lichtpunt voor Witac was een zwaar bevochten overwinning van Arthur en Kees in het dubbelspel (eindstand 1-9).

Het derde team van Witac speelde gelijk tegen een ander team van Hotak (5-5). Piet van Beers moest in zijn eerste partij, na veel blessureleed, nog even op stoom komen, maar won zijn twee overige partijen zeer overtuigend. Ook Tijmen van der Zwaag wist twee partijen in winst om te zetten.

Yoram van der Zwaag lukte het in deze wedstrijd nog niet om tot winst komen in het enkelspel. Wel boekten Yoram en Piet in vijf games een mooie dubbelspeloverwinning.

Ook Witac 4 speelde tegen een team van Hotak. Klaas van Exel liet in zijn eerste twee enkelpartijen de tegenstander kansloos en leed in zijn laatste partij een nipte nederlaag. Dulon Gerdes verkeerde in prima vorm en zegevierde tweemaal. Bianca Vijfhoek was in haar laatste partij dichtbij gamewinst maar kon helaas niet tot winst komen in het enkelspel. Wel slaagden Bianca en Klaas er in om met twee punten verschil in de vijfde game de overwinning in het dubbelspel uit het vuur te slepen (eindstand 5-5). [l]