Project 'Cello spelen voor een Slimmer Kind'

ZEVENBERGEN - Stichting Symfonische Amateurklanken West-Brabant vindt het belangrijk dat de strijkerscultuur in de regio niet verloren gaat en wil muziekles voor iedereen bereikbaar maken. Daarom zijn in 2018 de projecten ‘Viool- en cellospelen voor een slimmer kind’ opgezet om jonge kinderen enthousiast te maken voor het bespelen van een strijkinstrument.

Het leren bespelen van een instrument is niet alleen leuk, maar heeft ook positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. In deze laagdrempelige en speelse cursussen leren basisschoolkinderen van de groepen 4 t/m 8 de beginselen van de viool of de cello. Alle (vervolg) cursussen zijn erg succesvol gebleken en met veel enthousiasme ontvangen.
De cursussen worden altijd afgesloten met een diploma-uitreiking en miniconcertje voor ouders en betrokkenen en worden gegeven door gediplomeerde docenten en vinden plaats in kleine groepen. Vanwege de grote successen die al geboekt zijn, start er in maart weer een nieuwe introductiecursus cello spelen in Zevenbergen. Een unieke kans om samen met uw zoon of dochter te onderzoeken of de cello bij hem of haar past.

Aanmelden
Opgeven kan nog t/m 23 februari door een mailtje te sturen naar gerrit@vanderschouw.com of door te bellen naar 06-53546072. [l]