Perron Geluk organiseert carnavalskledingmarkt

ZEVENBERGEN - Carnavalsvereniging Perron Geluk organiseert aanstaande donderdag 13 februari een carnavalsmarkt.

Veel inwoners binnen onze gemeente zitten helaas krap bij kas en moeten op hun uitgaven letten. Eigenlijk zouden ze best carnaval willen vieren, maar hun financiƫn laten het niet toe om een carnavalsoutfit te kopen om carnaval te vieren, of zelfs alleen maar naar de grote optocht te gaan kijken. Dat is jammer, want carnaval moet voor iedereen toegankelijk zijn, vindt CV Perron Geluk.

Deze carnavalsvereniging is een initiatief van de huiskamer van Zevenbergen, die zich richt om mensen in onze gemeente die het financieel niet zo breed hebben. "We kunnen ze uiteraard niet ondersteunen bij de uitgaan tijdens carnaval, maar we kunnen ze wel een gratis carnavalsoutfit laten dragen. Bij veel mensen ligt de kleding van de voorgaande jaren op zolder te verstoffen, terwijl andere mensen deze graag zouden dragen", aldus geestelijk vader Corne Reniers van c.v. Perron Geluk.

Met dat in het het achterhoofd heeft de carnavalsvereniging afgelopen weken opgeroepen om carnavalskleding te verzamelen, en de opbrengst heeft de stoutste dromen overtroffen: "Je weet absoluut niet wat je kan en mag verwachten en je hoopt dat we een mooi aanbod weten te verzamelen, maar de hoeveelheid opgebrachte kleding heeft ons volledig verrast.", zegt Corne. "Dit hadden we niet durven dromen: carnavalskleding en -accessoires in alle soorten en maten, voor jong en oud. Ongelofelijk!"

Donderdag 13 februari wordt de carnavalsmarkt georganiseerd van 11.00 tot 14.00 uur in Trefpunt, Zevenbergen aan de Kristallaan 25c. Entree is gratis. "Uiteraard!", zegt Corne Reniers. "Sterker nog, de kleding en accessoires zijn ook geheel gratis. We zetten wel een schooipot weg, waarin bezoekers een vrijwillige donatie in kunnen doen. Dat is beslist niet nodig, en we hopen echt dat we mensen met een kleine beurs hiermee over de streep kunnen trekken om ook te laten genieten van carnaval. Het is ook zeker de bedoeling om dit jaarlijks te organiseren, zodat mensen in de volgende jaren weer kunnen wisselen van carnavalskledij. Met de eventuele opbrengst van de schooipot willen we andere carnavalsactiviteiten organiseren voor mensen met een klein budget.

Iedereen moet carnaval kunnen vieren, ook mensen die het niet zo breed hebben."[l]