Klundert trekt opnieuw aan het kortste eind

KLUNDERT - Na de totaal onnodige nederlaag tegen Seolto, moest Klundert zaterdag haar meerdere erkennen in Prinsenland, dat met een 1-2 overwinning huiswaarts keerde. Pas na de 0-2 achterstand liet Klundert iets zien en was, al zou dat niet verdiend zijn geweest, nog dicht bij de gelijkmaker.

Driekwart wedstrijd had Prinsenland de controle over de wedstrijd en had het weinig moeite om Klundert niet in haar spel te laten komen. Het had het middenveld stevig in handen, maar wist gek genoeg evenals Klundert in het 1ste gedeelte van de wedstrijd weinig tot geen grote kansen te creƫren. Toch ging het met een 0-1 voorsprong de rust in. Na een onnodige overtreding in de zestien was het Prinsenland dat dit buitenkansje verzilverde.

Gelijk na rust leek Prinsenland op rozen te zitten nadat de verdediging van Klundert niet goed instapte en het een koud kunstje was om de 0-2 op het scorebord te zetten. Klundert rechtte echter haar rug en ging in het laatste kwart op zoek naar een beter resultaat. Jeffrey van Wingerden en Bas Schuurmans waren enkele keren dicht bij de aansluitingstreffer. Deze kwam er in de 78e minuut toen Jeffrey van Wingerden een hoekschop van Ramon Frijters binnenkopte. Een hectische slotfase volgde en Klundert dacht op gelijke hoogte te komen toen Stefan de Ruiter de bal in het doel hakte. Deze treffer werd echter vanwege buitenspel afgekeurd. Prinsenland overleefde enkele hachele situaties voor het eigen doel en haalde uiteindelijk opgelucht adem.

Volgende week reist Klundert af naar Den Bommel.