Daan Grootenboer beslist broederstrijd

WILLEMSTAD - Verdediger Daan Grootenboer had het in de voorbeschouwing van De Jonge Spartaan tegen Kogelvangers nog zó gezegd: we nemen na twee nederlagen niet zomaar genoegen met een gelijkspel in de uitwedstrijd in Middelharnis.

En dat bleek in de negentigste minuut van het aantrekkelijke duel, toen de eindstand op een puntendeling leek uit te draaien. De doeltreffende kopbal van de stoere centrale verdediger uit een hoekschop van Nicky Messer in de apothose bewees zijn gelijk. De treffer leverde Kogelvangers alsnog de verdiende overwinning op: eindstand 1-2.
En wie was de andere Willemstadse doelpuntenmaker, nadat Gerben Prins namens De Jonge Spartaan in de negende minuut iets eerder bij de bal was dan de uitkomende Kogelvangers-doelman Stan Moerland, met een 1-0 tussenstand als gevolg? Wie waren er bepalend in de Grootenboer-confrontatie met verdediger Pim aan DJS-zijde en aanvaller Mart en Daan bij Kogelvangers? Het was Mart Grootenboer die in de 51e minuut na een schot van Simon Boot met een intikker de 1-1 liet aantekenen. Daarmee luidde hij een scenario in, dat vooraf niet bedacht kon worden. Om het vervolg nader te beschrijven: de treffer van Daan Grootenboer vlak voor tijd, leverde na het eindsignaal een enorme feestvreugde op bij alles wat Willemstad was, niet in het minst bij de doelpuntenmaker zélf. Middelharnis’-zijde, met een beteuterde broer Pim en vader Bert achterlatend! Over een broederstrijd gesproken..

Betere ploeg
Al in de derde minuut kopte Daan Oudhof op de paal uit een vrije trap van middenvelder Sven Moerland. De tegenslag van de snelle DJS-treffer werd direct daarna al bijna teniet gedaan door Nicky Messer. Die had de gelijkmaker op zijn voeten, maar doelman Johan Kroon redde bekwaam. De in het veld goed coachende Robert Braber bewees zijn terugkeer naar Kogelvangers ook in blessuretijd en na twee nederlagen was er eindelijk weer een driepunter. Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd in Willemstad tegen WHS uit Sint Annaland.