Winst voor Remco. FOTO RONALD DEN HOLLANDER
Winst voor Remco. FOTO RONALD DEN HOLLANDER Ronald den Hollander

Remco van Ginneke Pokerkampioen van Moerdijk

MOERDIJK - Op vrijdagavond 14 februari was MFC de Ankerkuil in Moerdijk even het pokermekka van Brabant. 106 spelers kwam af op de lokale voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP). De gemeente Moerdijk was met ruim 20 spelers goed vertegenwoordigd en zij lieten de gehele avond ook van zich horen. Het prettige voor de spelers was dat er aan elke tafel een vaste deler zat zodat men zich volledig op de kaarten kon richten.

Het toernooi ving om 19:30 uur aan en de eerste spelers vielen al binnen 15 minuten uit. De Moerdijkers hielden het goed vol en velen kwamen rond een uur of 23:45 in de buurt van de prijzen. Vanwege het hoge deelnemersaantal zouden 14 spelers in de prijzen vallen. de nummers 9 tot en met 14 een wildcard, de nummers 3 tot en met 8 een halve finale ticket en voor de nummers 2 en 1 lag een ticket gereed voor de landelijke finale in Ermelo. Vanzelfsprekend een ereprijs voor de winnaar; het winnaarsschild.

Nog 16 spelers

Het werd even spannend toen er nog 16 spelers over waren. Er werd toen nog gespeeld op 2 tafels en op beide tafels werd er all-in gegaan. Dit resulteerde er in dat er gelijkertijd twee spelers werden uitgeschakeld en dat de resterende spelers in de prijzen zouden vallen. Onder deze spelers, Joke Hagenbeuk, Theo van Leest, Ronald den Hollander en Remco van Ginneke.

Ronald (twee weken geleden nog 3e tijdens een toernooi in Meerkerk) zou van deze spelers als eerste een prijs in ontvangst nemen; hij werd uitgeschakeld op de 11e plaats en kreeg een wildcard.

Slachtoffer

Het volgende slachtoffer werd Theo van Leest. Hoewel hij met een zeer groot puntenaantal begon aan de finaletafel bleek dit niet genoeg te zijn voor de eindoverwinning. Een van de zeer grote verliezen leed hij tegen Joke. Theo kreeg zijn KK (koning en koning) all-in tegen Joke die speelde met AT (aas en tien). Op de flop viel J83, de turn bracht een K en alleen een Q op de river zou voor Joke de winnende hand gaan brengen. Helaas voor Theo viel deze waardoor de 'set' koningen werd verslagen door een 'straat'. Theo werd 4e en won een halve finale ticket. Joke die de avond al meermaals via 'runner runner' (de hand winnen door de laatste twee kaarten die op tafel komen) zag haar geluk op gaan in rook toen ze uitgeschakeld werd door Remco. Joke (die eerder dit jaar in Roosendaal een wildcard won), kreeg voor haar 3e plaats een ticket voor een halve finale. Remco ging heads-up en was al verzekerd van een ticket voor de finale. Hij had een zeer grote chiplead en na een paar handen gespeeld te hebben schuift de tegenspeler van Remco all in. Remco maakt de call en de kaarten gingen open. 4-2 voor de tegenspeler en KQ voor Remco. Met deze set-up had Remco 65% kans om de hand en hiermee het toernooi te winnen. Op de flop was het nog niet beslist. De Q29 gaf de tegenspeler van Remco nog steeds winst kansen (18%). De turn werd een 6 en de river een A. Daardoor bleef de hand van Remco staan en is hij de nieuwe kampioen van Moerdijk. [l]