Sterk debuut Iwan Silvius in Witac 1

WILLEMSTAD - In de tweede ronde van de tafeltenniscompetitie voorjaar 2020, kwamen alleen het eerste en derde team tot positieve resultaten.

Witac 1 speelde in Etten-Leur gelijk tegen Tanaka (5-5). Met iets meer geluk had dat ook een 3-7 overwinning kunnen zijn, omdat zowel Serge van Gend als Cor Bom hun laatste partij verloren, met twee punten verschil in de vijfde game (respectievelijk 11-9 en 15-13). Man of the match in dit duel was Iwan Silvius, die als vaste eerste teamspeler debuteerde, na een periode van blessures, en direct al zijn enkelpartijen in winst wist om te zetten. Serge behaalde in zijn eerste partij een zeer overtuigende enkelspelzege in drie games, maar verloor helaas ook zijn tweede partij in vijf games. Cor zegevierde eenmaal zeer overtuigend in drie games.

Witac 2 speelde eveneens een ongelukkige wedstrijd tegen een ander team van Tanaka. Arhur Baalman won weliswaar één partij afgetekend, maar verloor ook tweemaal nipt in vijf games. Kees Heijstek kon eenmaal tot winst komen in het enkelspel. Het enige andere winstpunt voor Witac was voor Arthur en Kees die het dubbelspel op hun naam wisten te schrijven. Ray van Ginneke mocht eenmaal aan de winst ruiken, maar verloor die partij in vijf games (eindstand 7-3).

Witac 3 boekte een eclatante 2-8 zege in en tegen Yerseke. Piet van Beers winst al zijn enkelspelpartijen zegevierend af te sluiten, eenmaal met 14-16 in de vijfde game. Tijmen en Yoran van der Zwaag behaalden beiden twee winspartien in het enkelspel. Ook in het dubbelspel trokken Yoran en Tijmen aan het langste eind. Met dit resultaat nestelt dit team zich in de bovenste regionen van de ranglijst.

Witac 4 kon helaas geen vuist maken tegen Tanaka 7. Alle partijen gingen verloren tegen deze sterke tegenstander. Enige lichtpuntjes voor Witac in deze wedstrijd waren een partij van Desiree en één van Dulon, die in vijf games nipt een prooi voor de tegenstander waren (eindstand 10-0). [l]