DSO weer stap dichter bij promotie

KLUNDERT - DSO heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om promotie naar de derde klasse. Er werd gewonnen van laagvlieger ZKV en een paar uur later kwam het bericht binnen dat concurrent Scheldevogels toch wel verrassend ruim van Zaamslag had verloren. Hierdoor is het onderlinge verschil nu 4 verliespunten in het voordeel van DSO.

De wedstrijd in Zuidland was niet hoogstaand. ZKV beschikt over behoorlijk wat lengte en daardoor was het voor DSO soms lang wachten tot de bal kon worden veroverd. Eenmaal in balbezit ging het tempo omhoog en werden er goede aanvallen neergezet. Nog niet altijd even scherp en doeltreffend, maar DSO speelde bij vlagen het spelletje wat coach Mandy zo graag ziet. Bij rust stond het al 6-12 en de tweede helft geloofde DSO het wel. Het duurde even voor de doelpuntenmachine weer op gang kan, maar in de slotfase wist DSO toch nog de grens van de 20 goals te halen. Wat ook wel het benoemen waard is, is het basisdebuut van Anne Leijten in DSO 1. Ze speelde een prima wedstrijd en wist dit nog te bekronen met een mooi doelpunt. In de slotfase mocht ook Angelique nog even meedoen.

Door deze overwinning en de nederlaag van Scheldevogels is het verschil zoals gezegd 4 verliespunten. DSO heeft nu 2 weken vrij en speelt dan thuis tegen Zaamslag. Indien die wedstrijd wordt gewonnen dan komt de titel wel heel dichtbij, met dan nog wedstrijden tegen laagvliegers Good Luck en Focus en de kraker tegen Scheldevogels. Aan DSO de taak deze 2 weken te gebruiken om fit te worden en dan vol energie de laatste 4 wedstrijden in.