Nikki Broeders op het hoogste podium. FOTO NADINE NOORLOOS
Nikki Broeders op het hoogste podium. FOTO NADINE NOORLOOS Nadine Noorloos

Nikki en Loes geplaatst voor
landelijke halve finale turnen

ZEVENBERGEN - Zevenbergse turnsters Nikki Broeders en Loes Crezee plaatsten zich afgelopen zaterdag voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap door zich bij de beste meisjes in hun categorie te turnen. Saar Broeders behaalde op de toestelfinale op dezelfde dag een bronzen medaille op het onderdeel balk.

In sportcentrum De Scharen in Breda werd afgelopen weekend al vroeg geturnd door 3 turnsters uit Zevenbergen; Nikki Broeders, Loes Crezee en Indy Muller. De drie meiden hadden allemaal de regiofinale behaald door hun goede prestaties in de voorrondes. In deze regiofinale konden ze zich plaatsen voor de landelijke halve finale. Deze doorstroming is echter maar voor een heel kleine hoeveelheid turnsters weggelegd. Indy Muller turnde goed, maar door een fout op balk moest zij helaas genoegen nemen met een plaats buiten de doorstroming.

Loes Crezee

Loes Crezee turnde naar kunnen. Ze deed alle onderdelen op een zelfverzekerde manier en vooral op balk werd dit door de jury beloond. Ze haalde hier één van de hoogste cijfers. Loes werd 8e bij haar categorie Senior 3e divisie en dit was genoeg voor een startbewijs voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap.

Nikki Broeders

Nikki Broeders had in de voorbereidingen voor de wedstrijd al de nodige zenuwen. Het onderdeel kip op brug beheerst zij nog niet volledig en dat levert een hoop stress op.

Gelukkig lukte het element tijdens de wedstrijd wel en zorgde dat voor een goed punt op het onderdeel brug. Nikki turnde de andere onderdelen ook ontzettend strak en netjes wat haar een gouden medaille opleverde. Nikki mag zich een jaar lang regiokampioen van regio Zuid-West Nederland noemen in de categorie Jeugd N4. Ze heeft hiermee ook een ticket verdiend voor de landelijke halve finale.

Saar Broeders

Nikki's jongere zusje Saar Broeders mocht in de middag turnen tijdens de toestelfinale van divisie 1. Saar komt uit op het hoogste niveau van Nederland, de Instap N1. Niet alle toestellen gingen zoals de turnster gehoopt had, maar op balk liet zij zien dat ze heel stabiel is. Ze mocht hier dan ook een bronzen medaille voor in ontvangst nemen. [l]