Medailles voor AV Groene Ster

ZEVENBERGEN - Zondag 16 februari was in Zundert de laatste wedstrijd van het West-Brabantse cross-circuit. Gelijk na afloop van de loopwedstrijd werden de medailles van dit circuit uitgereikt. Namens atletiek vereniging Groene Ster uit Zevenbergen wisten zowel Geert Kanters (12 jaar) en Kay Francois (10 jaar) in hun leeftijdsgroep de gouden medaille te winnen. Atlete en trainster Angela van Haaften deed ditzelfde bij de vrouwen.

De omstandigheden waren zwaar in Zundert, waar de eerste voortekenen van de storm Dennis zich lieten zien. Desondanks was er een grote groep atleten van AV Groene Ster aanwezig. Net als bij de eerste 4 crossjes eerder dit winterseizoen in Moerstraten, Bergen op Zoom, Oudenbosch en Etten-Leur werd er goed gepresteerd.

Bij de jongste meisjes categorie (7 jaar en jonger) liep Liese van der Hart naar een 4e plaats. Liese bereikte hiermee de derde plaats in het circuit-klassement en mocht dus een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Kay Francois en Tim Farla hebben er de afgelopen winter een mooi competitie van gemaakt bij de jongens onder de 12 jaar. Ze waren zeer aan elkaar gewaagd en eindigden nooit ver na elkaar. Uiteindelijk resulteerde dit in een 1e plaats voor Kay en een 2e plaats voor Tim (zowel tijdens de cross in Zundert, als in het overall-klassement).

De meest bijzondere prestatie gaat naar Geert Kanters. Hij won namelijk alle vijf de crossjes, zodat hij er geen twijfel over liet bestaan dat de gouden regio-medaille voor hem was.

Ook bij de oudere categorieën waren er medailles voor AV Groene Ster leden. Zo werd B-junioren Lucas van den Berg (jongens onder de 17 jaar) zowel in Zundert als in het overall-klassement 2e. Bij de vrouwen zorgde de overwinning van Angela van Haaften afgelopen zondag ervoor dat ze de 1e plaats in het circuit-klassement heroverde en dus de gouden medaille in ontvangst mocht nemen.[l]