Doe mee met de sobere maaltijd in de veertigdagentijd

FIJNAART - Het oecumenische beraad nodigt u van harte uit voor een Sobere Maaltijd op woensdag 18 maart in de Jacobushof RK Kerk Molenstraat 26 Fijnaart. Aanvang 18:00 uur.

Deze maaltijd vindt plaats in het kader van een gezamenlijke oecumenische ontmoeting in de aanloop naar het Paasfeest. Ook om in de 40-dagentijd tijdens een sobere maaltijd stil te staan bij ons dagelijkse omgang met soberheid en solidariteit. De maaltijd wordt bereid met eerlijke producten en is eenvoudig maar voedzaam. De opbrengst van de maaltijd gaat naar een project van één van onze kerken.

In 2020 is het Vastenactiethema 'Werken aan je toekomst'. We laten zien hoe belangrijk het is dat kinderen niet alleen naar de basisschool kunnen, maar ook een vervolgopleiding krijgen om een vak leren. Dat vergroot hun kansen op werk, waarmee ze een redelijk inkomen kunnen verdienen. In de campagne maken we onder meer kennis met Dennis uit Zambia. Hij vertelt hoe graag hij weer naar school wil, omdat hij leraar wil worden. In Nederland gaan alle kinderen naar de basisschool en de middelbare school. Ook elders in de wereld krijgen steeds meer kinderen basisonderwijs, al is het maar een paar jaar. Een vervolgopleiding zit er echter vaak niet in. Terwijl je daarmee juist de kans krijgt een vak te leren, waarmee je een inkomen kunt verdienen. Daarom wil Vastenactie zorgen dat meer jongeren (en volwassenen) naar school kunnen en een vervolgopleiding krijgen om een vak te leren. Dat helpt echt!

De Vastenactie ondersteunt 511 gehandicapte kinderen bij het volgen van onderwijs. In 2020 staan onderwijsprojecten in Zambia, Sierra Leone en Bangla Desh centraal.Samen kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen naar school gaan en door kunnen leren!

Contactpersonen: Jeanne van Ham jannevanham@home.nl; Addy Roks a.roks-kwist@kpnplanet.nl.[l]