1,2 en 3 1ekl NK finale. FOTO: F. TIELEN
1,2 en 3 1ekl NK finale. FOTO: F. TIELEN F Tielen

NK driebanden jeugdbiljart in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Afgelopen weekend is er bij J.B.V. Amorti het kampioenschap van Nederland 3 banden jeugd georganiseerd. De deelnemers, 12 jeugdspelers kwamen o.a. uit Hoorn, Geleen, Groesbeek en Zevenbergen.

Op zaterdag werd er in twee poules van 6 spelers de voorronde verspeeld, op zondag werden de kruisfinale, halve en finale gespeeld.

Poule A
De stand in poule A was 1e Andy Nap 10 pnt. en een gemiddelde van 0,753, 2e Joris van ’t Zelfden 8 pnt. en een moy van 0,736. In poule B werd 1e Leon Dudink 10 pnt. en gem.0,70 en Xavier Siahaya 2e met 8 pnt. en gem. 0,68.

Kruisfinales
Hierna volgde de kruisfinales, gespeeld om de 1e tot en met 4e plaats, vervolgens om de 5e tot 8e plaats en om de 9e tot 12e plaats.

Stefan Kortsmit, lid van Amorti, was in de poule wedstrijden als vierde uitgekomen en werd daardoor in de tweede poule geplaatst voor zijn vervolgwedstrijden. In de kruisfinale wist hij zijn laatste partij winnend af te sluiten met een prachtig gemiddelde van 0,57.

Halve finale
In de halve finale kwam Xavier Siahaya en Andy Nap tegen elkaar. Na een flitsende start van Xavier die een voorsprong realiseerde van 13 tegen 4 punten in 7 beurten werd het voor zijn tegenstander moeilijk om daar boven uit te komen wat ook niet meer lukte. In de andere halve finale behaalde Joris een overwinning op Leon Dudink.

Finale
In de finale tussen Xavier en Joris haalde Xavier de zelfde stunt uit om in het begin van de wedstrijd gelijk met series van 5 en 3 punten te starten. Hierdoor kwam hij in 10 beurten op 16 tegen 4 punten.
In de volgende negen beurten haalt hij de overwinning binnen.

Districtarbiters
Het toernooi werd ondersteund door 6 districtarbiters. Het toernooi werd druk bezocht door familie en biljartliefhebbers. JVB Amorti kan weer terugkijken op een goed en vlot verlopen toernooi.

Prijzen
Namens de KNBB reikte Piet Verschuren samen met de nieuwe wedstrijdleider John Eijskoot de prijzen uit. Na het aanhoren van het Wilhelmus ging ieder tevreden huiswaarts. [l]