Welke kinderen zingen mee met Reclaim voor leeftijdsgenootjes in Jeffreys Bay?
Welke kinderen zingen mee met Reclaim voor leeftijdsgenootjes in Jeffreys Bay? Foto:

Reclaim zoekt kinderen voor benefiet Zuid-Afrika

KLUNDERT - Gospelkoor Reclaim geeft zaterdag 16 mei een benefietconcert voor het scholenproject van stichting Victory4All. Deze organisatie geeft ondersteuning en onderwijs aan kinderen uit de sloppenwijken van het Zuid-Afrikaanse Jeffreys Bays.

DOOR MONIQUE JANSEN

De organisatie zoekt nog kinderen die mee willen werken aan het benefietconcert. Zij worden uitgenodigd te komen oefenen in de avonduren op dinsdag 7 en 14 april, op 5 en 12 mei van 18.30 tot 19.30 uur. Alle kinderen van vijf tot vijftien jaar die van zingen houden mogen zich opgeven. Het gospelkoor oefent in de D-zaal van de Gereformeerde Kerk aan het Von Kropffplein in Klundert. Aanmelden kan bij Annemieke den Hollander via het mailadres ah.denhollander@planet.nl. Vermeld in de mail je naam en leeftijd. Opgeven kan tot 3 april.

Sloppenwijken

De gehele opbrengst van het concert komt ten goede aan het scholenproject van Victory4All en het werk van Janny en Arie Strootman in de sloppenwijken. Veel kinderen leven in Jeffreys Bays in verschrikkelijke omstandigheden. Zij groeien op met honger, ziektes, geweld, slechte woonomstandigheden, een gebrek aan medische zorg en onvoldoende sanitaire voorzieningen. Victory4All runt een kleuterschool, een basisschool en een school voor gehandicapte kinderen. Ook wonen verschillende kinderen in pleegtehuizen. Reclaim kijkt uit naar een prachtige projectavond. Op een later moment gaan de kaartjes voor het concert in de verkoop.[l]