Opnieuw overtuigende winst voor Witac 1

WILLEMSTAD - Ook in Ossendrecht behaalde het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Witac’89 tegen TCO’78 een grote overwinning.

Het 2-8 eindresultaat was wel geflatteerd, want twee partijen waren met twee punten verschil in de vijfde game een prooi voor Witac. Cor Bom kroop in zijn eerste partij door het oog van de naald toen hij in de derde game vier matchpoints tegen kreeg. Hij wist deze game alsnog naar zich toe te trekken (12-14) en won uiteindelijk de partij met 9-11 in de vijfde game. Ook Serge van Gend speelde een opzienbarende partij tegen de zelfde tegenstandster. Na twee games kansloos verloren te hebben herpakte Serge zich in de derde en vierde game, waarin hij met fantastisch spel zijn opponent verpletterend versloeg. In de vijfde game had hij bij een stand van 10-8 twee matchpoints tegen, maar met koelbloedig spel trok hij alsnog aan het langste eind (11-13). Cor en Serge slaagden er in om nog een tweede enkelspelzege te behalen. Rinus Huybregts wist al zijn partijen in winst om te zetten. Cor en Rinus behaalden bovendien relatief eenvoudig de eerste dubbelspeloverwinning voor Witac deze competitie.

Witac 2 speelde in Breda zeer verdienstelijk gelijk tegen Belcrum (5-5). Arthur Baalman en Ray van Ginneke zegevierden beiden, met degelijk spel, tweemaal in het enkelspel. Ook het dubbelspel wisten Ray en Arthur in vier games overtuigend in winst om te zetten. Martien Fransen kon in deze wedstrijd helaas niet tot winst komen.

Het derde team van Witac’89 leed in Oudenbosch tegen koploper Vice Versa een kleine nederlaag (6-4). Eén tegenstander bleek duidelijk te sterk voor alle Witac-spelers. Maar tegen de overige spelers van ViceVersa wisten Manon Gerritsen en Tijmen van der Zwaag elk twee winstpartijen uit het vuur te slepen, waarvan ieder ook eenmaal in vijf games. Helaas ging het dubbelspel van Manon en Tijmen verloren. Yoran van der Zwaag was ongelukkig en delfde tweemaal in vijf games het onderspit.

Witac 4 speelde in Ossendrecht een memorabele wedstrijd tegen TCO’78. Zowel Bianca Vijfhoek als Bram Tolenaars behaalden voor het eerst in deze competitie een lang gekoesterde zege in het enkelspel. Dulon Gerdes won twee enkelpartijen overtuigend in drie games. Het dubbelspel van Dulon en Bram eindigde met nipte verschillen in een zege voor de tegenstander. [l]