Peuters en kleuters Kieviten Fijnaart met hun Nijntje Beweegdiploma. FOTO ANGELIQUE VAN DE REIJT
Peuters en kleuters Kieviten Fijnaart met hun Nijntje Beweegdiploma. FOTO ANGELIQUE VAN DE REIJT Angelique van de Reijt

Beweegfees voor alle kleintjes van Gymnastiekvereniging de Kieviten

FIJNAART - Zaterdag 7 maart was het weer feest bij gymnastiekvereniging de Kieviten in de Parel in Fijnaart. Alle peuters en kleuters van de groepen op maandagmiddag, dinsdagochtend en woensdagochtend mochten hun Nijntje beweegdiploma halen.

De gedachte achter dit beweegdiploma van de gymnastiekbond is om alle ouders bewust te maken van het belang van wekelijks bewegen in de gymzaal voor jonge kinderen in dit digitale tijdperk. Spelenderwijs leren peuters en kleuters een compleet bewegingsprogramma. Op het diploma staat dan ook : "ik heb geoefend met". Dat oefenen gebeurt wekelijks in gymzaal de Parel in de vorm van verschillende speeltuinsituaties, waarbij de kinderen heel vrij mogen bewegen, wat heel goed bij hun leeftijd 2-5 jaar aansluit.

Juf Anja, juf Petra, juf Carlijn en juf Angelique vinden het beweegfeest altijd een hoogtepunt van het gymnastiekjaar. De kinderen mogen laten zien wat ze allemaal al kunnen. Voor de 'jury' valt dat absoluut niet mee om al dat gekrioel te beoordelen, maar natuurlijk krijgt altijd iedereen haar of zijn Nijntje Beweegdiploma 1 of 2. Het was wederom een ontzettend gezellige, geslaagde gymnastiekmiddag met veel publieke belangstelling.

Volgende week organiseert gymnstiekvereniging de Kieviten de officiele turnwedstrijden van de KNGU. Ook de selectiemeisjes van de Kieviten zullen hieraan deelnemen. Je bent welkom om eens te komen kijken in de Parel op 14 en 15 maart of bij de peuter- en kleutergymlessen op maandag,dinsdag en woensdag in de Parel. Voor het volledige lesrooster: www.dekievitenfijnaart.nl[l]