Eclatante 0-4 zege
Kogelvangers bij Klundert

WILLEMSTAD - De hoofdmacht van Kogelvangers deed in de uitwedstrijd tegen naaste concurrent Klundert met een 0-4 zege goede zaken in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal. De formatie van trainer/coach Brian Roquas wisselde door de knappe overwinning van positie met Klundert en is nu vierde op de ranglijst.

De balsterke Daan Oudhof vond al in de tweede minuut het net. Dat gebeurde nadat een door Sven Moerland ingebrachte bal matig werd uitverdedigd. Koen Knook strandde met zijn inzet vervolgens op een Klunderts been, waarna Oudhof de omhoog gesprongen bal met een ongelofelijk lijkende volley afrondde: 0-1. Ook daarna bleef Kogelvangers dreigend, waarbij rechterspits Mart Grootenboer een plaag voor de Klundertse verdediging bleek. Klundertse kansen werden na vrije trappen, veroorzaakt door niet echt slimme Willemstadse overtredingen net buiten het zestienmetergebied, vervolgens niet benut. De tweede Willemstadse treffer viel even voor de rust, nadat Luc Messer daartoe eerst nog een kans had gemist. Aanvoerder Robert Braber stond er aan de basis van, nadat hij zich na een snelle omschakeling met Mart Grootenboer op diens voorzet in kansrijke positie had gemanoeuvreerd. Hij werd echter onderuitgehaald in het stafschopgebied en gunde tweede penaltynemer Sven Moerland de eer van elf meter: 0-2.

In de tweede helft verscheen Nicky Messer in het veld voor de geblesseerde Simon Boot, met ook met die wissel toonde Kogelvangers zich op de vlakke ondergrond de betere ploeg. Kortom, de Willemstadters voelden zich thuis op het Klundertse kunstgras. En dat mondde in de zestigste minuut uit in de derde treffer, ditmaal gekopt door Daan Oudhof. Mart Grootenboer leidde in de 85e minuut het Kogelvangers- slotakkoord in, door bij weer een snelle aanval het overzicht te behouden en de bal breed te leggen op de inkomende Nicky Messer, met de 0-4 eindstand als gevolg.

Aanstaande zaterdag speelt Klundert uit tegen WHS in Sint Annaland; Kogelvangers ontvangt dan aartsrivaal De Fendert in Willemstad.