Roparun afgelast: Geen doorkomst Willemstad

WILLEMSTAD - De Roparun is dit jaar afgelast. In verband met het coronavirus is het te lastig om de estafetteloop voor het goede doel te organiseren. De Roparun is een loop voor teams tussen Parijs en Rotterdam en Hamburg en Rotterdam. De deelnemers zamelen geld in voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

DOOR MONIQUE JANSEN

De doorkomst van de Roparun is elk jaar een feestje in de gemeente Moerdijk. Zeker Willemstad onthaalt de hardlopers altijd op grootse wijze als ze de grens overkomen. De renners doorkruisen ook Heijningen en Helwijk. "We begrijpen dat deze beslissing een grote teleurstelling is voor alle betrokkenen, maar wij gaan er alles aan doen om in 2021 weer een prachtig evenement neer te zetten", zegt Roparun-directeur Wiljan Vloet.

Teams

In de gemeente Moerdijk doen elk jaar de teams Willemstad in Touch en de Moerdijkrunners enthousiast mee. Zij waren al volop bezig met het organiseren van activiteiten om geld in te zamelen. "We zullen daarom ook onze acties voorlopig staken. Onze huidige opbrengst gaat zeker op de juiste plaats terecht komen", melden de Moerdijkrunners op Facebook.

Complex

Volgens Wiljan Vloet is het evenement te complex om het in deze moeilijke tijden door te laten gaan. Door nu al een keuze te maken, bespaart de stichting geld, geld dat voor het goede doel is bestemd. De Roparun zou plaatsvinden van 30 mei tot 1 juni.[l]