IMMANUELPAROCHIE 0168-323218, www.immanuel-parochie.eu

Vieringen Immanuelparochie
In reactie op de aangescherpte maatregelen van de overheid tegen de snelle verspreiding van het coronavirus op 23 maart, hebben de Nederlandse bisschoppen aanvullende maatregelen getroffen. Alle publieke liturgievieringen worden tot en met Pinksteren (op 31 mei) afgelast. Alle zondagsvieringen en de vieringen in de Goede Week en met Pasen (zonder kerkgangers) worden uitgezonden vanuit de kerk van de H. Jacobus de Meerdere in Fijnaart.
Op Palmzondag, 5 april, zullen hier de palmtakjes voor de hele parochie gewijd worden in de eucharistieviering van 09.30 uur. De manden met palmtakjes zullen in de kapellen gezet worden van waar u de takjes mee kunt nemen. Voor uzelf, maar ook voor uw naasten.
U kunt de vieringen volgen via Kerkdienstgemist.nl. Op de homepagina van onze website https://www.immanuel-parochie.eu vindt u in de linker kolom onderaan de knop KERK TV. Hiermee wordt u rechtstreeks verbonden met de uitzending. Op een later tijdstip terugkijken kan ook.

Cluster west:
kernen Fijnaart, Willemstad, Noordhoek en Klundert
RK HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE kerk te Fijnaart
e-mail: pkwest@immanuel-parochie.eu
Viering te volgen via de: www.immanuel-parochie.eu.
Zondag 5 april
9.30u Palmzondag. Celebrant P. d Rooij. Diaken M. Bastiaansen. Koster R. Vissers. Gebedsintenties: Sterfdag P.J. Korst e.v. Catharina Welten; jgt. Leo v. Ham; Lies v. Merrienboer-Korst.
Donderdag 9 april
19.00u Witte donderdagviering. Celebrant M. Prasing.
Vrijdag 10 april
15.00u Kruisweg door Douwe v/d Berg.
19.00u Goede Vrijdagviering. Celebrant M. Prasing.
Zaterdag 11 april
20.30u Paaswake. Celebrant M. Prasing.
Zondag 12 april
9.30u Eerste Paasdag. Celebrant M. Prasing. Gebedsintenties: jgt. Diny Heijnen e.v. Jac Schouwenaars; overl. ouders Neelen-v. Vlimmeren en zoon Giel; Casie v. Sprundel; Coosje v. Sprundel.
Maandag 13 april
9.30u Tweede Paasdag. Celebrant M. Prasing.

JOANNES DE DOPER te Klundert
De Maria-kapel is open op zaterdag van 10 tot 17u voor het aansteken van een kaarsje en gebed tot O.L.Vrouw. Geen spreekuur.

Cluster midden:
Kern Zevenbergen
RK HEILIGE BARTHOLOMEUS kerk te Zevenbergen
e-mail: pkmidden@immanuel-parochie.eu
Zondag 5 april: De volgende misintenties zullen voorgelezen worden in de viering van Fijnaart. Deze viering is te volgen via de website van de Immanuelparochie: http:www.immanuel-parochie.eu. De viering begint om 9.30 uur, maar is evt. ook op een later tijdstip te bekijken. Wanneer er weer vieringen in de kerk zijn, kunt u alsnog kosteloos uw dierbaren laten afroepen. Misintenties: Mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr. Willem v. Fessem; Netty Beekers e.v. Gerardus Heische; Cornelia Roelen-.Verdonk; Corry v. Minderhout-Stoop.

HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN
www.hervormdzevenbergen.nl
De komende weken moeten de kerken gesloten blijven voor kerkbezoek tijdens de erediensten. Ook onze kerk. Hoelang dat duurt, is nu nog niet te zeggen. We volgen de ontwikkelingen op de voet. Zodra het kerkbezoek weer plaats mag vinden, hoort u dat zo spoedig mogelijk.
Op zondag wordt er in de kerk een korte kerkdiensten gehouden, zonder bezoekers. Een enkeling is erbij aanwezig, zodat de voorganger niet tegen alleen maar lege stoelen aankijkt. De kerkdiensten zijn voor ons allemaal te volgen via de website: www.kerkdienstgemist.nl. Op die site kun je kiezen voor de provincie Noord Brabant, vervolgens voor de plaats Zevenbergen, waar de Hervormde Kerk dan meteen gevonden wordt. Daar kan gekozen worden voor het radio icoontje (alleen meeluisteren) of het TV icoontje (meeluisteren en meekijken).

HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT
Hervormde Gemente Klundert zendt via internet alle gebruikelijke diensten uit op de bekende tijden. Deze zullen verzorgd worden door eigen predikant of gastpredikanten. Dus rechtstreeks te beluisteren via: kerkdienstgemist.nl

PAROCHIE H. BERNARDUS VAN CLAIRVAUX
Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch; Markt 59, 4731 HN Oudenbosch. Pastoraal team: pastoor Maickel Prasing, 0165–330502; pastoraal werker Peter Derks, 0165-330502; priester-assistent Alex Schuerman, 0164-248005; teamassistent Eric Roovers, 06-16540840, info@bernardusparochie.nl. Adreswijziging: Gaat u verhuizen of komt u in de parochie wonen; laat het even weten. Ziekenbezoek: Bent u langdurig ziek of ligt u in het ziekenhuis en wilt u graag bezoek van een van de pastores, dan kunt u altijd met hen contact opnemen of dit melden bij de pastorie. H. Johannes de Doper Standdaarbuiten: Mocht u noveenkaarsen voor thuis willen kopen, dan kunt u contact opnemen met mw. K. v. Gorp (0165-318022) of mw. I. Lambregts (0165-317275). Bij hen kunt u eveneens uw misintenties opgeven of anders op de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Misintenties aangeboden voor vrijdag verschijnen in de eerstvolgende Bode. Als ze later worden aangeboden, worden ze niet gepubliceerd, maar wel in de betreffende viering afgeroepen. Basiliek H.H. Agatha & Barbara: Markt 59, 4731 HN Oudenbosch; 0165-330502; fax 0165-330514; basiliek@bernardusparochie.nl. Op werkdagen is er van 9.00u tot 12.00u iemand in de pastorie aanwezig om u te woord te staan. U kunt altijd telefonisch een afspraak maken met de pastoor.
Vieringen: Om verdere verspreiding van het corona-virus te voorkomen is besloten dat tot nader bericht alle vieringen in de parochie, zowel door de week als in het weekeinde, komen te vervallen. De Clemenskapel in Bosschenhoofd, de Christoffelkapel in Hoeven en de Basiliek in Oudenbosch blijven geopend voor individuele bezoekers en om gelegenheid te bieden voor persoonlijk gebed. Vanaf komend weekeinde wordt ook de Mariakapel in de kerk in Oud Gastel opengesteld op zaterdag en zondag van 12.00u tot 17.00u.
Misintenties: Het bovenstaande betekent dat opgegeven misintenties in deze periode niet in de betreffende kerk kunnen worden afgelezen. De intenties worden gelezen tijdens de viering in Fijnaart, die via KERKTV worden uitgezonden.
KERKTV in de Goede Week: Tijdens de Goede Week en Pasen worden alle vieringen, zonder kerkgangers, vanuit de kerk van Jacobus de Meerdere in Fijnaart uitgezonden via KERKTV. De vieringen zijn live te volgen via de website van de Immanuelparochie, http://www.immanuel-parochie.eu. In de linker kolom onderaan wordt u via de knop KERKTV rechtstreeks doorgeschakeld naar de uitzending. U kunt de viering ook op een later tijdstip terugkijken. Op Palmzondag (5 april) is de viering om 09.30u; op Witte Donderdag (9 april) om 19.00u; op Goede Vrijdag (10 april) om 15.00u (Kruiswegmeditatie) en om 19.00u; op Stille Zaterdag (11 april) om 20.30u de paaswake; op Paaszondag (12 april) en Paasmaandag (13 april) om 09.30u.
Collecte: Het is gebruikelijk dat tijdens vieringen wordt gecollecteerd voor de voortgang van de pastorale zorg in onze parochie en voor de (extra) kosten die worden gemaakt voor vieringen. Nu deze mogelijkheid er niet is kunt u een gift overmaken op NL17RABO0140702032 t.n.v. RK Parochie H. Bernardus van Clairvaux.
Palmtakjes: Na de viering op Palmzondag in Fijnaart worden de palmtakjes verspreid over de geloofsgemeenschappen. U kunt uw palmtakje vanaf maandag 6 april ophalen in de Mariakapel in Standdaarbuiten.
ZuidWestTV: Op 9 april (Witte Donderdag), 10 april (Goede Vrijdag) en 11 april (Stille Zaterdag) worden om 19.00u de vieringen vanuit de OLV van Lourdeskerk In Bergen op Zoom live uitgezonden via ZuidWestTV. In de gemeente Halderberge en Moerdijk kunt u de uitzending volgen via kanaal 40 van Ziggo. Andere mogelijkheden zijn via XS4ALL 596, via Telfort 1420, via Vodafone 792 en via www.zuidwesttv.nl.
Kledinginzameling: De voorgenomen kledinginzameling voor 'Mensen in Nood' op woensdag 8 april bij de kerken in Oudenbosch is voor onbepaalde tijd uitgesteld.
Overleden: Op vrijdag 27 maart hebben we in Bosschenhoofd afscheid genomen van Ida Meesters, wed. v. Piet v. Oosterhout. We wensen de nabestaanden veel sterkte.
Mariakapel Standdaarbuiten: De kapel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00u tot 16.00u.
Winkel en museum: De winkel en het museum v.d. Basiliek zijn dagelijks geopend v. 13.00u tot 16.00u en zijn bereikbaar via de kerk of het Doelpad. [l]