Klokken van hoop en troost

ZEVENBERGEN - Ook in Zevenbergen luiden iedere woensdagavond van 19.00 - 19.15 uur de klokken van de Rooms Katholieke Kerk en, in verbondenheid, van de Nederlands Hervormde Kerk.

Het is voortgekomen uit een landelijk initiatief om, in de strijd tegen het coronavirus, de klokken te luiden. Meer dan 600 torens, klokkenstoelen en kerken in het land doen er inmiddels aan mee.

Waardevolle traditie

Klokken luiden al eeuwen als boodschappers voor de samenleving. Een waardevolle traditie, zeker ook nu heel de samenleving getroffen wordt door dit gevaarlijke virus.

Hoopvol teken

De klokken luiden elke woensdagavond een kwartier: Als hoopvol teken dat we samen de coronacrisis kunnen doorstaan en dat we hoopvol durven uitzien naar betere tijden voor ons allemaal. Als troostvol geluid voor allen die rouwen om slachtoffers van het coronavirus en voor allen die het lastig vinden om thuis deze weken door te komen.

Boodschap
Als boodschap aan alle werkers in vitale beroepen: we waarderen hun inzet en zijn dankbaar voor wat zij voor ons land betekenen. In het bijzonder denken we hierbij aan de hulpverleners die dag en nacht klaar staan om medemensen te helpen. Voorlopig loopt dit initiatief tot en met woensdag 29 april. Eventuele verlenging hangt af van de verdere ontwikkelingen. Heeft u er vragen over? Kijk dan eens op de pagina met 'veel gestelde vragen' (FAQ´s) op de website www.klokkenvanhoop.nl [l]