Ronald den Hollander en Melvin Olierook naar finale NK Pokeren

MOERDIJK - In de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap poker (ONKP) kwamen de pokeraars voor een teleurstelling te staan door dat de 'live' voorrondes allen zijn afgelast. Begrijpelijke maatregel natuurlijk kijkend naar de situatie rondom het corona-virus.

De organisatie van het ONKP heeft deze situatie bij de hand genomen en kwam met een prima alternatief: online voorrondes. De online voorrondes kennen een meer dan goede opkomst met gemiddeld 275 spelers. Een aantal Moerdijkers heeft tijdens die voorrondes al succes geboekt.

Online

Ronald den Hollander had zich gedurende de 'live' toernooien al bijna verzekerd van een finaleplaats. Hij kwam 1 wildcard tekort om zijn totale aantal gewonnen tickets te upgraden naar een ticket voor de landelijke finale. Op maandagavond 23 maart (online voorronde Noordwijk) lukte het hem om van de 332 spelers in de top 30 te eindigen. Daarmee werd een wildcard gewonnen en op die manier een verzekering van een plaats in de landelijke finale. Ook op vrijdagavond was er pokersucces voor Ronald, in de online voorronde van 'Aalsmeer' werd opnieuw een wildcard gewonnen (26e van 308).

Melvien Olierook was eveneens succesvol in de online voorronde van Noordwijk. Melvin speelde de gehele avond goed en stond al geruime tijd in de top 10 van de tussenstand. Uiteindelijk zag hij zijn spel beloond met een 5e plek en deze gaf rechtstreekse plaatsing voor de landelijke finale.

Martin van Meel, de regerend kampioen, is op de goede weg om zijn plaats voor de finale van 2020 zeker te stellen. Hij won tijdens de 'live' voorrondes al 2 wild cards en voegde daar tijdens de afgelopen online voorrondes nog 2 halve finale tickets aan toe. Hij is daardoor nog 1 halve finale ticket (of 2 wildcards) af van de poging tot titelprolongatie.

Moerdijk kent op dit moment 4 pokeraars die de landelijke finale (vooralsnog op 3 en 4 juli) gaan spelen. Eerder al plaatsten Rober van Oers en Remco van Ginneke zich. Omdat er nog vele online voorrondes volgen kan het aantal 'Moerdijkse' finalisten nog flink groeien. Meer informatie over de online voorrondes: www.onkpoker.nl. [l]