Muziekvereniging Zevenbergen zoekt oplossingen

ZEVENBERGEN - In deze crisistijd waarin wij gevraagd worden zoveel mogelijk thuis te blijven, is gezamenlijk repeteren niet meer mogelijk.

Voor de muziekvereniging een uitdaging, want hoe houd je de leden gemotiveerd als je weken en misschien zelfs maanden niet meer samen kunt repeteren.

Ook voor het bestuur een uitdaging, gelukkig is digitaal vergaderen tegenwoordig geen probleem.

Online lessen

Met de dirigenten John Curfs en Niels van Dorst is gesproken hoe we als muziekvereniging het wegvallen van de gezamenlijke repetities kunnen oplossen. Gekeken is hoe we online toch op enige wijze lessen kunnen starten. Dat is nog een hele opgave.

We hopen dat de dirigenten volgende week digitaal aan de slag kunnen met onze muzikanten.

Zoals het er nu naar uit ziet zal dit hoogstwaarschijnlijk per instrumentgroep gaan plaatsvinden en in een aantal gevallen ook individueel. Ondertussen moeten de leden wel blijven repeteren!

Dat is zeker voor de jeugd van het probeerorkest een uitdaging aangezien zij maar een paar lessen hebben gehad voordat de repetities werden afgelast.

Komende concerten

De geplande concerten in De Zeven Schakels en bij de Gebruikte Goederen markt zijn geannuleerd, maar we hopen eind juni het concert bij de Westhoek te kunnen laten doorgaan.[l]