Screenshot van de eerste sportles op afstand.
Screenshot van de eerste sportles op afstand. Screenshot

Voorlopig gratis samen sporten op afstand

MOERDIJK - Na een succesvolle pilot afgelopen zaterdag, met maar liefst 45 deelnemers, gaat Karate Moerdijk door met de gratis Budo-Fit-trainingen op afstand. Zolang sportclubs dicht blijven vanwege de corona-maatregelen.

In tijden waar iedereen aan huis gebonden is, valt het niet mee je aan je normale sportroutine te houden. Daar heeft trainer Chantal Straver iets op bedacht. Iedereen kan gratis deelnemen aan een online live Budo Fit-trainingen. Dat kan dus gewoon thuis, met een telefoon, tablet of laptop bij de hand. Waarom? Chantal licht toe: "Juist nu is het fijn om fit èn met elkaar verbonden te blijven. Op deze manier heb je alsnog een echte afspraak om te sporten, en ook nog eens met heel wat anderen, zonder dat je fysiek contact hebt."

Wat is Budo Fit?
Budo Fit is een ontspannen sportles waarbij Chantal focust op flexibiliteit met een yoga warming-up, de deelnemers laat zweten met doeltreffende cardio- en krachtoefeningen om weer gezamenlijk tot rust te komen met een meditatie ter afsluiting. Deelnemers kunnen het zo zwaar maken als dat zij zelf willen en kunnen. De les is geschikt voor jong en ouder, van ieder niveau. Deelnemers hoeven niet te springen en Chantal geeft verschillende mogelijkheden om een oefening naar eigen kunnen te schalen en dus constant in beweging te blijven. Om 9.00 uur start de les. De les duurt inclusief uitleg tot zo'n 10.20 uur.

Hoe aan te melden?
Deelnemers kunnen zich aanmelden door een berichtje te sturen naar info@doyotrainingen.nl. Dan ontvangen ze een uitnodiging met instructie om vanuit de eigen woonkamer live bij het evenement aanwezig te zijn.

Info
Voor meer informatie en een impressie van de les kan men terecht op: www.doyotrainingen.nl. [l]