Deelnemertjes kruipen onder meer onder een net door. FOTO DANIËLLE DEIJKERS
Deelnemertjes kruipen onder meer onder een net door. FOTO DANIËLLE DEIJKERS Foto: Daniëlle Deijkers

Polderchallenge kent speciale jeugdcategorieën

STANDDAARBUITEN - "We waren totaal overdonderd. Binnen twaalf uur waren alle plekken voor de zes kilometer, de twaalf kilometer en de achttien kilometer bezet!" Penningmeester Theo Vermunt van de Polderchallenge Standdaarbuiten kan er nog steeds niet over uit. Het was heel spannend of mensen zich in deze tijd überhaupt zouden inschrijven, maar we kunnen opnieuw trots melden dat we in een recordtijd vol zaten. Voor de jeugd is er nog wel voldoende plek".

DOOR MONIQUE JANSEN

De Polderchallenge staat dit jaar voor zaterdag 5 september op de kalender. De stichting laat het sportfestijn onder voorbehoud doorgaan. Het bestuur hakt op 1 juni de knoop door: "Maar we zijn optimistisch gestemd."

'Optimistisch gestemd'

Inimini-Run

Dit jaar moedigt de organisatie kinderen extra aan om in te schrijven. Voor hen staat de Inimini-Run en de Kids-Run op het programma. "Je bent namelijk nooit te jong voor een sportieve uitdaging, dus doe mee aan de Polderchallenge en schrijf je in", roept Vermunt alle jongens en meisjes op. De Inimini-Run richt zich op kinderen van vijf tot acht jaar. Zij komen in actie op een speciale route van 600 meter op het evenementenveld naast basisschool Aventurijn aan de Antoniusstraat. De Inimini's starten op een heuse stormbaan. Daarna leggen ook zij verschillende hindernissen af. Zo lopen ze over een evenwichtsbalk en kruipen ze onder een groot net door. Volgens Vermunt is de Polderchallenge niet te zwaar voor de jeugd: "Het is juist een leuke en gezonde manier om bezig te zijn en zo al vroeg kennis te maken met ons mooie sportevenement!"

Kids-Run

De oudere jeugd van negen tot twaalf jaar is welkom op de Kids-Run. Zij leggen een parcours af van in totaal 2,5 kilometer. De stichting heeft voor deze deelnemers een eigen obstakelrun opgezet. De kinderen laten onder meer hun kunsten zien in de touwen van de swingover en beklimmen een heuse brug van pallets. De negen-, tien-, elf- en twaalfjarigen komen in actie op een klein gedeelte van de zes, twaalf en achttien-kilometer-run. Bijzonder aan de Polder Challenge is dat de prestaties van de deelnemers niet centraal staan. "We meten geen tijden. Iedereen doet op zijn eigen niveau mee. Het maakt niet uit welke tijd je aflegt", vertelt Vermunt.

Voldoende ruimte

Alle categorieën beginnen rond 10.00 uur. De organisatie verdeelt de deelnemers in blokken. De stichting ziet veel kinderen van deelnemers meedoen, maar benadrukt dat dit zeker geen verplichting is. Het is ook leuk om je eigen kinderen aan te moedigen. Vorig jaar kwamen 300 jongens en meisjes in actie. In totaal is er ruimte voor 400 deelnemertjes. Daarnaast doen er ook 750 sportievelingen mee aan de overige categorieën.[l]

Inschrijven

Wil je jouw kinderen inschrijven? Dat kan via www.polderchallengestanddaarbuiten.nl. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro per kind.